duminică, 14 ianuarie 2018

NEW‼️ Meditație biblică nepublicată a pastorului Richard Wurmbrand: Pâinea Care Coboară Din Cer

Suntem onorați pentru acceptul primit din partea fratelui Mihai Wurmbrand de a publica în portalul NewsNet Creştin o serie de meditații nepublicate ale pastorului Richard Wurmbrand:

Stimati frati si stimate surori,
  
Scrisoarea alaturata contine a meditatie nepublicata a tatalui meu, pastorul decedat Richard Wurmbrand. Pe pagina de web: 
www.asociatiacrestinasabinawurmbrand.ro, veti putea citi multe marturii ale crestinilor persecutati sub communism (unii au facut peste 15 ani de inchisoare.) Acesti crestini, acum unii in virsta de peste 80 de ani sunt ajutati de aceasta asociatie crestina. Marturiile lor sunt hrana spirituala incurajind sufletul fiecarui crestin.
  
Va rog sa cititi aceste marturii si copiilor din familia sau biserica voastra.
  
Aceasta asociatie continua lucrarea caritabila inceputa de tatal meu Richard Wurmbrand si mama mea Sabina. Asociatia Crestina Sabina Wurmbrand ajuta orfani, multi crestini in virsta care au suferit ani de zile in inchisorile comuniste in diverse tari din estul Europei si din Asia si copii dezavantajati din liceul Richard Wurmbrand in Iasi.
    
Daca doriti sa daruiti pentru aceasta lucrare, pe pagina de web veti gasi datele bancare cit si un buton intitulat - Donate - pentru daruri prin carti de credit. Pentru a ajunge la pagina de web dati click pe linkul de mai sus. Deasemeni daca sunteti interesati in aceasta lucrare va rog sa raspinditi scrisorile noastre in bisericile din care faceti parte.
   
  

Pace, 
  
 Mihai Wurmbrand
Pâinea Care Coboară Din CerCând l-au întâlnit prima dată pe Iisus, evreii acelor vremuri s-au întrebat, “Ce e cu El? Ceva nu pare în regulă.” Acestea erau gândurile neexprimate. În textul de mai sus din Evanghelie, putem citi cum contemporanii lui Iisus au început să cârtească împotriva Lui, iar, în cele din urmă, citim cum au strigat, “Ia-L, ia-L, răstignește-L!”. Acestea sunt cele trei trepte ale afundării inimii în părțile ei întunecate. Din ce în ce mai mult în jurul nostru unii teologi nu se ostenesc să se întrebe mai mult decât, dacă cuvintele lui Iisus arătate în evanghelii, sunt autentice. Apoi, chiar unele culte pun la îndoială învățăturile consacrate ale Bibliei. Dacă aceasta continuă, curând, vom avea pe unii care vor striga cu voce tare, din nou, ,“Ia-L, ia-L, răstignește-L!”. Nu trebuie să permitem să existe nici cel mai mic colțișor de necredință în inimile noastre. 

Priviți ce inteligent este diavolul! Când s-a apropiat de prima femeie, Eva, el nu a negat pe față cuvântul Domnului. El doar a sugerat un dubiu despre acesta. “Oare a zis Dumnezeu cu adevarat: "Sa nu mancati din acest pom?. Din moment ce există atâtea întrebări și atâta îndoială asupra adevărului esențial al creștinătății trebuie să vorbesc din experința noastră, a celor care au suferit persecuții pentru cuvântul lui Dumnezeu. 

Este Iisus pâinea vieții sau nu? Mesajul meu nu este din cărți de filizofie sau explicate supte din deget. Acest mesaj provine dintr-o amară experiență a persecuției. 

La sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial, au intrat în România mai mult de un milion de soldați comuniști sovietici. Cu ajutorul bisericilor noastre, noi, creștinii români, am încercat să evanghelizăm acești ruși prin tipărirea clandestină a bibliilor rusești și distribuirea lor printre aceștia, cu un risc personal foarte mare. Eu vorbesc rusește. Am avut odată un ofițer rus în fața mea. Când i-am vorbit despre Dumnezeu și Iisus m-a ascultat cu atenție și la sfârșit a spus: “Asta este ceea ce cred și eu. Deasemeni cred în El.” L-am întrebat, “Cum ai ajuns să crezi?” El mi-a spus,” În timpul toamnei, am privit coaja uscată a unor copaci și mi-am spus, ‘Primăvara următoare aceeași copaci vor înflori, vor fi plini de frunze, flori, păsări și apoi de fructe. Unde acum este moarte, va fi viață. Trebuie să fie Cineva care aduce viață după moarte. Nu-L cunoșteam, dar instinctiv Îl iubeam. Deși ne purtăm urât, deși regimul communist Îi neagă existența, El continuă să ne dea aer, soare, recolte. M-am gândit că același Dumnezeu poate schimba inimile întunecate și să le facă albe, El poate răsplăti răul cu bine.” Astfel, acești ruși comuniști needucați obțineau “Pâinea vieții” și acest soldat a fost extreme de încântat când i-am spus că Acela care el s-a gândit că trebuie să existe, a fost într-adevăr revelat de Dumnezeu , Domnul nostru Iisus Hristos. 

Când am întrebat alt ofițer comunist sovietic dacă crede în Dumnezeu, a respins cu putere o astfel de convingere. A replicat repede,”nu există Dumnezeu.” Apoi l-am întrebat, “nu este așa că în timpul unei lupte, pe front, te-ai rugat?” Rușinat, a coborât capul și a replicat, “da, toți ne-am rugat, chiar și cei mai devotați comuniști dintre noi.” Sunt unii care cred ca sunt creștini dar în realitate nu sunt. La fel, sunt unii care cred că sunt atei dar în realitate în adâncul inimii lor nu sunt..Sfântul Augustin scria, “sufletul uman este în mod natural menit să fie creștin.” 

În închisorile comuniste, de multe ori profesori universitari cunoscuți, politicieni importanți erau închiși împreună cu creștini needucați, cu simpli țărani creștini. De multe ori astfel de personalități care erau deja închise chiar și de 15 ani, obișnuiau să abordeze un astfel de creștin needucat rugându-l, “te rog, învață-mă și pe mine câteva versete din Biblie. Sunt închis de atât de mult timp; M-am gândit la toată matematica pe care am învățat-o, la toate formulele chimice, la toate principiile fizicii. M-am gândit la toate evenimentele politice. Am văzut cum în fiecare zi sunteți întăriți, încurajați cu câteva cuvinte pe care vi le amintiți din Biblie. Am văzut cum sunteți inspirați în fiecare zi de idei despre același simplu verset.” Astfel, acești oameni în suferința lor, în foamea lor teribilă, au descoperit cum Iisus este Pâinea vieții! Parabola fiului risipitor (Luca, 15:11-32) descrie cum fiul care și-a părăsit tatăl sfârșește ca îngrijitor la porci. Spune mai departe cum acestui fiu a ajuns să-I fie atât de foame încat ar fi fost fericit să mănânce roșcovele pe care le mâncau porcii. Pentru a fi încredințat ca Iisus este într-adevăr Pâinea Care S-a Coborât Din Cer nu trebuie să facem altceva decât să ne uităm în jurul nostru, doar să citim știrile. Putem vedea câtă ură este vărsată în jurul nostru, ce lipsite de esență sunt teoriile politice și promisiunile care sunt aruncate spre noi, cât de “înfometați” am ajuns de dragoste și compasiune veritabilă, de credință adevărată, de speranță. 

Odată, la un show tv, am avut ocazia să pun o întrebare dnei. Madelyn Murray O’Hair, fondatoarea organizației mondiale a tuturor ateiștilor. Am întrebat, “Am călătorit în toată lumea și am văzut multe spitale, case de batrâni, orfelinate creștine. Puteți să numiți oriunde în lume o singură lucrare caritabilă ateistă?” Deși o vorbitoare puternică și deschisă în susținerea ideilor ei, dna. O’Hair a rămas tăcută, fără cuvinte pentru multe minute până în momentul în care moderatorul, Alan Burke mi-a cerut să preiau eu interviul difuzat la televiziune. Dacă ne îndoim că Iisus este Pâinea Care Coboară Din Cer, umanitatea va rămâne înfometată spiritual și,în final, înfometată fizic. Apostolul Ioan a scris: ”Harul și adevărul vin de la Iisus Hristos!” Să nu ne îndoim, să nu cârtim sau să încercăm să deviem de la această convingere!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.