miercuri, 17 ianuarie 2018

Mai nou, liberalii susțin că părinții creștini sunt periculoși 🔴 Politicienii, academicienii și mass-media au ajuns la concluzia colectivă că dacă „mariajul” homosexual este un drept civil, cei care se opun nu sunt doar simpli disidenți, care se țin de o tradiție veche de două mii de ani, ci bigoți hidoși, care merită să fie marginalizați pentru opiniile lor discriminatorii...

Aceasta este o amenințare existențială pe care nu o putem ignora
De-a lungul ultimelor două decenii, creștinii au început să realizeze tot mai mult că implicațiile „căsătoriei” între persoane de același sex sunt mult mai mari pentru cei care încă mai cred în conceptul tradițional al căsătoriei, decât au crezut chiar și cinicii la început. Politicienii, academicienii și mass-media au ajuns la concluzia colectivă că dacă „mariajul” homosexual este un drept civil, cei care se opun nu sunt doar simpli disidenți, care se țin de o tradiție veche de două mii de ani, ci bigoți hidoși, care merită să fie marginalizați pentru opiniile lor discriminatorii.

Astfel, „existați și lăsați și pe ceilalți să existe” s-a transformat în „veți fi forțați să participați și să acceptați”, cofetarii, florarii, afaceriștii și agențiile de adopție devenind țintele activiștilor gay, care manifestă o cruzime șocantă în entuziasmul de a trimite în judecată presupusele crime de gândire. 
Niciunul dintre aceste lucruri nu reprezintă o știre pentru voi, dar impactul radicalei reinventări a structurilor noastre sociale începe să afecteze comunitățile creștine, mai ales pe cei mai apropiați. Astfel, școlile publice din Canada (și în multe zone din Statele Unite) încep să implementeze educația sexuală care se află în directă contradicție cu principiile și convingerile multor comunități tradiționale – iar guvernele încep să privească școlile creștine și private ca adăposturi nedorite de disidență a gândirii și educației. Și mai grav: părinții creștini și părinții adoptivi sunt tot mai mult „descalificați” în procesul de adopție sau în a lua copii în grijă, din cauza opiniilor lor.
În ultimii ani am discutat cu mulți potențiali părinți și părinți adoptivi, care au fost fie respinși evident din cauza concepțiilor lor despre sexualitate, fie au descoperit că au fost respinși brusc și abrupt când opiniile lor au fost făcute cunoscute. Adesea, părinților creștini li se pun întrebări directe pentru a afla dacă încă țin la principiile creștine, cu insinuarea evidentă că răspunsurile care nu corespund ideologiei progresiste actuale îi vor face neadecvați să ia copii în grijă.

Având în vedere deficitul masiv de părinți maternali disponibili din Canada, aceasta este o atitudine destul de șocantă și contondentă din partea celor care administrează acest proces: în esență, părinților creștini li se spune că opiniilor lor îi fac atât de periculoși, încât este mai bine pentru copiii disperați după un cămin iubitor să fie plimbați din loc în loc, decât să vină în contact cu opiniile care erau aproape universale în urmă cu doar câteva decenii. Astfel de cazuri încep acum să apară în mass-media, un cuplu din Edmonton, Alberta fiind ultimul exemplu: 
Un cuplu creștin evanghelic acuză Alberta de discriminare, susținând că solicitarea lor de adopție a unui copil a fost respinsă din cauza opiniilor lor religioase privind căsătoria homosexuală și homosexualitatea. Cuplul căsătorit din Edmonton spune că și-a depus solicitarea anul trecut și că a promovat un curs necesar pentru potențialii părinți adoptivi. 
Dar în timpul unei verificări efectuate de oficialități, cuplul declară că au apărut probleme când au răspuns la niște întrebări privind homosexualitatea. Cuplul spune că acceptă căsătoria între persoane de același sex ca realitate legală, însă că nu o susține și consideră că homosexualitatea este greșită. 
„Supraveghetorul de caz a explicat că opiniile noastre religioase cu privire la homosexualitate erau incompatibile cu procesul de adopție,” se afirmă într-o declarație adusă în sprijinul unei cereri de revizuire judiciară a deciziei guvernului. 
„Supraveghetorul de caz a spus că această poziție este ‘poziția oficială a guvernului din Alberta’.” 
Cuplul a mai fost întrebat cum va trata un copil care își pune la îndoială sexualitatea. Au spus oficialilor că un copil ar trebui să fie învățat că sexualitatea nu ar trebui să fie experimentată sau explorată până când o persoană nu este adultă și căsătorită. Cuplul, al cărui nume nu apare în documentele juridice, a spus că tratează toți oamenii cu respect și că opiniile lor despre sexualitate nu au nicio influență asupra capacității lor de a oferi un cămin iubitor, sigur și fericit oricărui copil. Au spus că nu și-au imaginat niciodată că vor fi descalificați de la a-i ajuta pe copiii aflați în nevoie, din cauza convingerilor religioase. 
Veți observa că miturile inițiale propagate de cei care au promovat reinventarea căsătoriei se destramă. Guvernul nu adoptă o poziție neutră – la urma urmei, nu doar evanghelicii păstrează o înțelegere tradițională a căsătoriei. Sikhii, musulmanii, mormonii, catolicii și evreii ortodocși resping, de asemenea, reinventarea progresistă a căsătoriei. Desigur, până acum doar catolicii și evanghelicii s-au aflat în poziția de ținte, astfel încât politicienii se simt perfect confortabil defăimând și lovind aceste comunități ca fiind bigote, fără să simtă că își subminează virtutea lor insipidă, semnalizatoare a multiculturalismului și imigrației. Acum există o „poziție guvernamentală” oficială, iar cei care nu o susțin, devin rapid cetățeni inferiori.

Așa cum am menționat, am auzit multe versiuni ale acestei întâmplări în ultimii ani și mă aștept ca numărul acestora să crească în următorii ani. Dar ceea ce este important pentru creștini să observe din aceste lucruri, este faptul că sunt demonizați într-un mod extrem de periculos. Respingerea de către guvern a familiilor creștine ca medii iubitoare pentru copii este o declarație implicită: guvernul declară că părinții creștini nu sunt apți pentru a crește copii – pentru că sunt creștini. Acesta este motivul pentru care guvernele provinciale din Canada forțează școlile creștine să schimbe mii de ani de doctrină și de aceea creștinii trebuie să fie atenți și conștienți de ceea ce se întâmplă și să se implice în procesul politic.
La urma urmei, dacă părinții creștini sunt considerați inapți să aibă grijă de copiii care nu au unde să se ducă, cât va dura până când guvernul va decide că aceștia sunt incapabili să îngrijească orice copil? Ce se întâmplă dacă vor decide că orice instituție de învățământ sau un grup de educație la domiciliu, care nu aderă la „poziție guvernamentală”, nu va mai avea copii încredințați? Ce se întâmplă dacă se va decide că părinții care dețin principii creștine distrug copiii din cauza acestor principii?
Ascultați cu atenție retorica folosită și priviți cu atenție la justificarea pe care o au politicienii precum premierul Albertei, Rachel Notley, pentru a face ilegal ca părinților să li se comunice activitatea copiilor lor cât timp sunt la școală, în grija angajaților guvernamentali. Politicienii susțin deja că părinții creștini sunt periculoși. Și astfel, pentru părinții creștini și copiii lor, asta se poate transforma într-o amenințare existențială. Este timpul ca grupurile care încă mai cred că părinții au dreptul de a-și forma copiii și de a le transmite propriile valori să ia atitudine și să acorde atenție. Dacă nu o facem, situația se poate înrăutăți foarte rapid.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.