miercuri, 25 octombrie 2017

„Respectăm diversitatea, dar nu sprijinim ideologia gender.” Paraguayul are consfinţită în Constituţie familia naturală şi refuză ideologia de gen în educaţie

"Respectăm diversitatea, dar nu sprijinim ideologia gender".
Acestea sunt cuvintele cu care Ministrul Educaţiei din Paraguay (America de Sud) şi-a argumentat decizia de a refuza aprobarea în învăţământul public a materialelor didactice bazate pe teoria gender, care susţine că genul nu are legătură cu sexul biologic, ci este un construct social care poate fi oricând schimbat / reinventat, scrie Stiripentruviata.ro.
Decizia a fost luată la cererea asociaţiilor de părinţi care au remarcat astfel de tendinţe în câteva materiale didactice, realizate printr-un acord între guvernul anterior şi o organizaţie LGBT, şi le-au reclamat la minister.
"Vreau să vă spun că Ministerul Educaţiei îşi desfăşoară activitatea pe baza Articolului 52 din Constituţia ţării, adică pe baza familiei tradiţionale, cu tată, mamă, copii. Este, de asemenea, şi poziţia mea personală",
a mai precizat ministrul, făcând referire la articolul din legea fundamentală a ţării care defineşte căsătoria ca uniune între un bărbat şi o femeie şi o pune la temelia familiei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.