După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 26 octombrie 2017

Comitetul ONU pentru persoanele cu dizabilităţi se opune aşa-zisului „drept la eutanasie” şi avortului pe motiv de dizabilitate a fătului

La ONU se duce o bătălie importantă pro şi contra impunerii avortului din motive eugenice, respectiv din motiv de dizabilitate a fătului, scrie Stiripentruviata.ro.
În acest context, Comitetul ONU pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi a redactat un document oficial în care se arată că eventualele „legi care permit în mod explicit avortul pe motive de dizabilitate violează Convenţia Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi”.
Comitetul a mai explicat faptul că adesea astfel de avorturi se fac pe baza unui diagnostic cu grad redus de exactitate. Şi, chiar şi atunci când diagnosticul este corect, nu face decât să perpetueze stereotipul că dizabilitatea este incompatibilă cu o viaţă bună.
Aceste încercări de acreditare a ideii că numai oamenii care îndeplinesc anumite criterii au dreptul la viaţă amintesc de practicile naziste. În 1947, cei care redactau faimoasa Declaraţie Universală a Drepturilor Omului (1948) au fost nevoiţi să facă faţă presiunilor de a include în ea un „drept” la „prevenirea naşterii copiilor cu deficienţe mentale” şi a celor „din părinţi care suferă de boli mintale”. La vremea respectivă a fost denunţată asemănarea cu ideologia nazistă a acestor propuneri.

Comitetul ONU pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi s-a împotrivit şi aşa-zisului „drept la eutanasie”, despre care a afirmat că perpetuează şi el „stereotipul că persoanele cu dizabilităţi grave suferă atât de mult încât le-ar fi mai bine dacă ar muri”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.