vineri, 15 septembrie 2017

Ilie Milutin 🔴 Drumul spre Reşiţa a devenit drumul spre veşnicie pentru Nelu şi Mihaela Cintean

DRUMUL SPRE VESNICIE
+ Nelu şi Mihaela Cintean +

Drumul spre Reşiţa a fost programat cu mult timp înainte de pastorul Nelu Cintean. 

La Biserica Baptista nr. 1 (Pastor Daniel Bărnuţ) urma să aibă loc în 14.09.2017 o întâlnire cu dirijorii de cor şi alţi lucrători implicaţi în activitatea muzicală din Bisericile Baptiste din Comunitatea Caraş Severin. 

Cu puţin timp înainte de ora de începere a întâlnirii, vine ca un trăznet vestea că Nelu Cintean şi soţia sa Mihaela sunt morţi în urma unui accident de circulaţie. Drumul spre Reşiţa a devenit drumul spre veşnicie pentru cei doi. 

Serviciul de închinare programat pentru acea seară şi-a schimbat conţinutul. Adunarea a cântat mai puţin şi s-a rugat mai mult. La aflarea veştii, am simţit nevoia să dau mai multe telefoane. Confirmarea a venit. 

A venit cu ea şi presiunea aducerilor aminte. In 1985, în Coronini, la nunta mea, a cântat fanfara din Curtici. A fost prezent şi pastorul Traian Grec împreună cu diaconul Nelu Cintean. Deşi erau mai mulţi pastori prezenţi, fr. Grec a oferit şi diaconului Cintean posibilitatea de a predica. 

Atunci l-am văzut şi auzit prima dată. Avea o vervă şi o stare de bucurie remarcabile. Nu a abuzat de timp. In câteva minute a dezvoltat ideea că singura observaţie a lui Dumnezeu cu privire la creaţie l-a vizat pe om : Pe când toate au fost foarte bune, nu a fost bine ca omul să fie singur! A fost făcută Eva şi a luat fiinţă familia. 

M-am gândit la toate astea acum. In 1985, în România, a fost prezent când eu şi Lucia porneam pe drumul căsniciei. In 2017 , tot în România, el şi Mihaela au plecat pe drumul veşniciei! Am sperat să am ocazia să-l revăd. Prea târziu acum! Rămâne doar speranţa revederii dincolo, unde nu-i osteneală ci odihnă. 

Mă rog ca Dumnezeu să mângâie familia îndurerată. Eu şi colegii păstori din Comunitate suntem alături de voi!
Ilie Milutin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.