luni, 28 august 2017

Judecătorii, chemaţi din nou să-l oprească pe Trump. Preşedintele SUA, dat în judecată după ultima decizie de a interzice persoanele transsexuale în serviciul militar...

Uniunea Americană pentru Libertăţi Civile (ACLU) a dechis o acţiune în instanţă împotriva deciziei preşedintelui Donald Trump de a interzice persoanele transsexuale în serviciul militar, relatează Stiripesurse.ro.

Procesul federal, Stone vs. Trump, a fost deschis în Maryland, luni, de filiala locală a ACLU în numele ofiţerului Brock Stone, de 11 ani veteran, care a servit în Afganistan, dar şi în numele altor persoane transsexuale din Marină, Forţele terestre şi Forţele aeriene.

Trump a semnat vineri ordinul prin care Pentagonul nu mai poate permite angajarea persoanelor transsexuale în Armata SUA, măsură anunţată în urmă cu mai multe săptămâni pe Twitter. Preşedintele a conferit Pentagonului autoritatea de a decide soarta transsexualilor care sunt deja în Armata SUA.

Potrivit iniţiatorilor procesului, ordinul lui Trump încalcă drepturile egale la protecţie a persoanelor transsexuale din Armata SUA, care acum au "un motiv serios să se teamă pentru carierele lor". Procesul vizează şi motivele invocate de Trump, printre care şi costurile medicale uriaşe de care militarii transsexuali le presupun, argument care ar fi fost oferit preşedintelui de diverşi generali consultaţi. Însă contestatarii susţin că oficialii militari au fost surprinşi de anunţ, iar motivele lui Trump ar fi de fapt pur politice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.