duminică, 27 august 2017

Donald Trump ordonă Pentagonului să nu mai recruteze persoane transgender

Presedintele american, Donald Trump, a semnat vineri un document ordonand Pentagonului sa nu mai recruteze persoane transgender, dar lasa Departamentului Apararii misiunea de a dispune in cazurile acelora care sunt deja inrolate, relateaza AFP, potrivit HotNews.ro.

In acest document transmis secretarului Apararii, Jim Mattis, Donald Trump subliniaza, de asemenea, ca Pentagonul nu mai asigura plata tratamentelor medicale pentru militarii transgender care se afla deja in cadrul armatei.


''Dupa consultari cu generalii si cu expertii mei militari, va rugam sa luati la cunostinta ca guvernul Statelor Unite nu va accepta sau nu va permite persoanelor transgender sa slujeasca in nicio calitate in armata SUA'', a scris Trump pe Twitter, potrivit Agerpres.

''Armata noastra trebuie sa se concentreze pe o victorie decisiva si totala si nu poate suporta povara unor costuri medicale enorme si perturbarile pe care persoanele transgender le-ar antrena. Multumesc'', a mai spus presedintele american.

Decizia anuntata de Trump se inscrie intr-un context de presiuni exercitate de catre o parte a taberei republicane pentru a anula masurile luate de catre administratia lui Barack Obama in favoarea persoanelor transgender, un subiect foarte polemic in SUA, in pofida unui numar foarte mic de persoane in cauza.

Potrivit Ministerului Apararii din SUA, ar exista intre 2.500 si 7.000 de persoane transgender, la o armata de 1,3 milioane de militari in activitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.