După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 10 iulie 2017

✉ Scrisoare misionară: Daniel și Saroja Olteanu, India. Rugați-vă pentru lucrarea din Haldibari!

Pace,

          Săptămâna trecută v-am împărtășit câte ceva despre lucrarea din Jalpaiguri. Aceasta este numai locul de start al lucrărilor începute și în alte părți. Una dintre aceste lucrări este cea din Haldibari.

Începuturi în Haldibari
          La început veneam cu mașini închiriate, pentru a predica în diferite sate din zona Haldibari (Haldibari aparține districtului Cooch Behar și este la granița cu Bangladeșul). Unul dintre șoferii noștri era și este Roton Debnath, care este din aceasta zonă. De aceea, el ne-a fost de un real ajutor.
          De asemenea, la adunarea noastră a venit un frate din Haldibari, numit Monoronjon Roy, din tribul Rajbanshi. Soția lui fiind nepali, am început să îi vizităm la casa din Haldibari și să avem părtășie acolo. După o vreme, soția lui Monoronjon, care nu era botezată, a luat și ea botezul. Ei au un băiat și o fată, dar aceștia nu îl urmează pe Domnul Isus.

Stabilire în Haldibari
          Viziunea noastră pentru plantare de biserici, este de a plasa în zone neevanghelizate, echipe de credincioși ucenicizați, pentru lucrarea de evanghelizare și părtășie de casă. Prima persoană din grupul nostru de ucenici, care a locuit într-o cameră închiriată în Haldibari, a fost Atzinto. Prin el au venit la credința în Domnul Isus, câteva suflete pregătite de Monoronjon Roy: Gautam, Kishor și Ajay. A rămas în credință doar Ajay.
          Dupa plecarea lui Atzinto din Haldibari, Pranish, împreună cu noua lui soție, Rozy, s-au mutat în locul lui. Ei continuă lucrarea și în prezent.

Încercări
          Viziunea noastră era nu numai plantare de biserici, ci și îngrijirea orfanilor sau a copiilor în nevoi. De aceea și din pricina resurselor noastre limitate în Jalpaiguri, am trimis doi dintre băieți ca să stea și să studieze în Haldibari, împreuna cu Pranish: Torun (Suvo cel mare) și Bishojit. Proiectul de îngrijire a copiilor în Haldibari, a eșuat și noi am fost nevoiți să îi luăm înapoi pe acești doi băieți. Pranish și Rozy, de asemenea, nu păreau să fie dedicați în totul lucrării la care fuseseră chemați. Ei au început să ajute la o școală creștină din zona, în paralel cu lucrarea încredințată. După aceea, ei au încercat să stabilească o școală creștină, împreună cu unul dintre prietenii lor. Dar și aceasta s-a dovedit a fi un proiect eșuat, pentru că într-o zi, prietenul lui Pranish la forțat pe acesta să părăsească școala pe care o începuseră împreună.  

Rodire
          Soția lui Pranish a născut o fată, pe care ei au numit-o Ena.
          Lucrarea cu copii s-a dezvoltat în mai multe locuri în Haldibari prin Pranish și Rozy: Talarcompany, Roypara, Purbopara și Uttor Para.
          Lucrarea de evanghelizare a continuat, acoperind aproape toate satele din regiune. La sfârșitul lunii decembrie a fost organizat în fiecare an, un program de evanghelizare, cu participarea copiilor și tinerilor din zonă. De asemenea au fost stabilite părtășii de casă de două ori pe săptămână, în casa lui Pranish.
          Pranish le predă la tineri și adolescenți, lecții de chitară și cântări creștine.         Ca urmare a tuturor acestor eforturi, câteva persoane au crezut și s-au botezat: Munmun, Manik, mătușa și soția lui Ajay. Toți aceștia sunt încă în credință. Munmun însă, trece prin tensiuni în familia ei, pentru că nu mai vrea să ajute la închinarea la idoli.

Competiție
          Alte grupuri au început de asemenea lucrare de plantare de biserici în Haldibari: YM și Prayer Team.

Concluzii
          Lucrarea de plantare de biserici necesită o dedicare deplină.

Motive de rugăciune

Rugați-vă pentru:
- mântuirea copiilor lui Monoronjon Roy;
- reîntoarcerea la Domnul Isus a lui Gautam și Kishor;
- mântuirea prietenului lui Pranish, care l-a dat afară din școală;
- pace și unitate în familia lui Pranish;
- mântuirea rudelor noilor credincioși;
- tărie în credință pentru Munmun;
- călăuzire pentru lucrarea din Haldibari;
- celalte grupuri care fac lucrare în Haldibari.

 
Mulțumim că stați alături de noi în rugăciune.

Slăvit să fie Domnul Isus!

Daniel

Împreună cu o echipă de fraţi indieni, Daniel este implicat în lucrări ca: plantare de biserici în West Bengal, păstorire, ucenicizare, evanghelizare personală, evanghelizare de stradă, evanghelizare prin film, distribuire de tractate, traducere şi scriere de tractate, afişe cu versete, cercul literar, lucrarea cu femeile, lucrarea cu copiii. Daniel este şi profesor la All Nations Theological Seminary (ANTS).

 Pentru a susţine şi financiar lucrarea în care este implicat Daniel, sunt deschise următoarele conturi:

RON RO35BRDE340SV25437653400
EUR RO31BRDE340SV25437733400

BRD, Sucursala Suceava cu specificația:  Donaţie pentru familia Olteanu   

Adresa de contact: danielolteanu@yahoo.co.uk

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.