După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

marți, 25 aprilie 2017

✉ Scrisoare misionară: Daniel și Saroja Olteanu, India

Pace,
          Mulțumim lui Dumnezeu, Cel ce ne-a înfrățit pe ogorul Evangheliei. Domnul Isus, Paștele nostru și Mântuirea noastră, să vă întărească.
 

Vă invităm să vă rugați pentru un alt câmp de lucrare: 

I. Nishiganj
          Nishiganj este un loc situat în India, statul West Bengal, districtul Cooch Behar, cam la 100 de km de noi (Jalpaiguri). Nu este un loc ușor pentru propășirea Evangheliei, din mai multe motive. Primul motiv este acela că populația majoritară locală sunt emigranți din Bangladesh, care au fugit din calea persecuției religioase musulmane. Ei au devenit mai loial hinduismului pentru că au fost bătuți pentru asta, rudelor au fost omorâte și pământurile lor luate cu forța de către musulmani. Al doilea motiv, este cel economic. În zonele interioare ale Nishiganjului se cultivă un drog de contrabandă, foarte periculos, scump și are mare căutare pe piața indiană și internațională. Canabisul este folosit de hinduși în timpul închinării la idoli. Mulți s-au îmbogățit în foarte scurt timp. Aceasta i-a făcut pe mulți să iubească foarte mult, banii. Ei sunt prea „ocupați”, ca să mai creadă în Domnul Isus.  Poliția a încercat în zadar să oprească producerea canabisului în regiune. Al treilea motiv, este mărturia lucrătorilor creștini în zonă. Mulți dintre ei au predicat Evanghelia ca un „serviciu la stat” de pe vremea comunismului de la noi. „Ei se fac că ne plătesc - noi ne facem că muncim”. Multe nume de predicatori sunt pe statele de plată , dar în realitate, nici o vestire a Evangheliei. În sate, „creștinii-predicatori” sunt părtași aceluiași negoț de canabis, astfel că mărturia lor a avut foarte mult de suferit. 



1. Prithivi Bonik
          El este primul producător de canabis, din regiune, pe care l-am întâlnit. Cumnata lui a fost botezată în adunarea noastră din Jalpaiguri. Dar s-a sinucis prin ardere după aceea, lăsând în urmă doi copii. Soțul acelei surori însă, s-a recăsătorit după ce a dus copii la un orfelinat. Prithivi are două fete care se apropie de vârsta potrivită pentru căsătorie. Rugați-vă pentru căsătoria fetelor lui și pentru roadă prin mărturia lui.
 
2. Monoronjon Roy
          Prithivi ne-a pus în legătură cu fratele Monoronjon Roy. Este este dintr-o familie de preoți hinduși, și l-a primit pe Domnul Isus, când el era paralizat. Domnul Isus i s-a arătat într-o vedenie și l-a vindecat. Dupa întoarcerea la Domnul Isus, sătenii voiau să îl dea afară din sat. Dar el a stat tare în credință, și politia l-a protejat de asemenea. Are un băiat mai mare, care a devenit tot predicator. Numele lui este Sopon. Pentru Sopon nu s-a găsit încă o soție potrivită. Monoronjon are și două fete care se apropie și ele de vârsta căsătoriei (căsătoria se face în India, pentru fete, de obicei înainte de vârsta de 18 ani).Rugați-vă pentru roadă prin mărturia lor.
 
3. Diren Sarkar
          Prithivi ne-a pus în legătură și cu familia lui Diren Sarkar, pentru două motive. Fratele Diren are patru fete și ne-a rugat să îi găsim un soț fetei celei mai mari (Esther- Sudebi). Pe lângă aceasta, el are și un baiat mai mare (Bishojit) a cărui caracter se strica din pricina anturajului rău. Așa au venit Esther și Bishojit la noi. Bishojit a fost botezat în adunarea noastră din Jalpaiguri. Sora mai mică a lui Esther a fost de asemenea botezata în Jalpaiguri. Rugați-vă pentru planurile de căsătorie cu privire la Esther și Harani (sora mai mică a lui Esther). Rugați-vă și pentru planul de a-l trimite pe Bishojit la o școală biblică.
 
4. Monoronjon Sarkar
          Prithivi și Monoronjon Roy l-au adus la noi pe Monoronjon Sarkar. Fusese mai înainte atât călugăr musulman, cât și hindus. El pribegise în căutarea lui Dumnezeu, din pricina problemelor lui de familie. El are doi băieți despre care crede că nu sunt cu adevărat copii lui. De atunci stă cu noi la rarele vizite la casa lui.Rugați-vă pentru mântuirea familiei lui.
 
II. Alte motive de rugăciune 
1. Copii noștri
- I-am mutat pe Ashish și Moses într-o școală nouă. Rugați-vă pentru adaptarea în noua școală și pentru mărturia lor;
- Som v-a termina examenele lui de clasa a zecea, săptămâna viitoare. Dar s-a certat urât cu Saroja, și este un semn mare de întrebare dacă va mai sta cu noi în continuare. Rugați-vă pentru călăuzirea lui Dumnezeu pentru viața lui.
 
2. Boighiri para, Kukurjan
          Săptămâna aceasta am făcut două zile de evanghelizare în acest sat, locuit de tribul rajbanshi. Oamenii au fost foarte deschiși pentru Evanghelie.Rugați-vă ca această deschidere să continue.
 
          Mulțumim lui Dumnezeu pentru bucuria de crede în Domnul Isus. În El avem iertare de păcate și binecuvântarea lui Dumnezeu. Amin! 

Daniel

Împreună cu o echipă de fraţi indieni, Daniel este implicat în lucrări ca: plantare de biserici în West Bengal, păstorire, ucenicizare, evanghelizare personală, evanghelizare de stradă, evanghelizare prin film, distribuire de tractate, traducere şi scriere de tractate, afişe cu versete, cercul literar, lucrarea cu femeile, lucrarea cu copiii. Daniel este şi profesor la All Nations Theological Seminary (ANTS).

 Pentru a susţine şi financiar lucrarea în care este implicat Daniel, sunt deschise următoarele conturi:

RON RO35BRDE340SV25437653400
EUR RO31BRDE340SV25437733400

BRD, Sucursala Suceava cu specificația:  Donaţie pentru familia Olteanu   

Adresa de contact: danielolteanu@yahoo.co.uk

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.