După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

sâmbătă, 15 aprilie 2017

Daniel Miheț — Diferența pe care o face invierea


Nadejdea evreului este sa ajunga in sanul lui Avraam si sa vada pe Mesia revenind.

Nadejdea musulmanului este ca prin supunere devotata lui Alah sa ajunga in paradis.
Nadejdea Budistului este sa obtina bucurie, pace prin iluminare, sperand sa se elibereze de suferinta.
Nadejdea hindusului este ca sufletul sau sa se uneasca cu divinitatea.

Toate religiile cred intr-o lume spirituala, imateriala. Toate trateaza cu sufletul omului. Toti spera sa ajunga langa dumnezeu lor, dar fiecare vine cu propria solutie: Islamul prin post si rugaciune ferventa cauta sa il convinga pe Alah, Iudaismul cu cele zece porunci il determina pe credincios sa-si obtina propria-i neprihanire inaintea lui Jehova, Budismul prin preceptele lui inceraca sa depaseasca suferinta, Hinduismul cu ritualurile si superstitiile lui cauta sa ofere purificarea sufletului.
Crestinismul ne arata necesitatea unei puritati si neprihaniri ca sa putem placea lui Dumnezeu, ne incurajeaza sa cautam pacea interioara si sa ne asiguram viata dupa moarte DAR spre deosebire de orice alta religie ne ofera un Mantuitor.

Isus Hristos s-a dat pe El Insusi la moarte pentru bunastarea, acceptarea, puritatea si vesnicia omului. 
Isus Hristos ne ofera o cale garantata deoarece este dovedita prin invierea Lui. 
Numai crestinul are adevarata nadejde a invierii!
Isus nu a inviat din morti si a mers apoi direct in cer. El a inviat si a petrecut 40 de zile in mijlocul celor ce l-au urmat, fiind vazut, auzit, si atins de ei.
Trupul Sau mort nu a putut fi tinut in mormant, dusmanii Lui au incercat dar fara succes. Bravii si bine instruitii ostasi romani cu siguranta nu puteau accepta sa-si pateze CVul lor impecabil cu o fuga rusinoasa sau abandonand misiunea incredintata. Ei nu s-ar fi last intimidati de cativa pescari tematori si demoralizati!
Cine ar fi riscat sa infrunte garzile romane doar pentru a lua pe Invatatorul lor mort dintr-un mormant decent ca sa-l mute intr-un loc obscur?
Cum putem explica faptul ca niste ucenici lasi care au dezertat pe Invatatorul lor pe cand era viu au devenit peste noapte sufficient de curajosi si motivati sa fure un cadavru?
Sa afirmi ca Isus doar a lesinat si ca dupa trei zile fara mancare, rani deschise, organe rupte si oase dislocate a fost in stare sa se dezmeticeasca si sa impinga de unul singur cu mainile si picioarele sale zdrobite lespedea grea a mormantului pazit de garda romana, necesita o credinta mai mare decat credinta in Inviere!
El a venit de la Dumnezeu aici jos pe Pamant, si a razbit prin moarte fara a fi tinut captiv de ea, fara a fi inghitit de mormantul rece si fara a ramane prizonierul lui. El a mers in temnita mortii unde toti muritorii intra o data pentru totdeauna, dar a iesit viu si biruitor!
Isus Hristos a dovedit acestei lumi ce traieste sub blestemul mortii ca El este Adevarata Cale catre Dumnezeu. Daca ar fi murit ca si oricare om, fara a mai reveni la viata, nu ar fi fost nimic mai mult decat o alta 'cale infundata', dar Invierea Sa dovedeste ca Isus Hristos este si va fi singura Cale catre Dumnezeu, o Cale ingusta si anevoioasa uneori, dar singura ce ne va indrepta pasii inspre viata, chiar Viata dupa moarte.
De ce am urma pe altcineva? De ce am cauta implinirea printre morminte inchise? Cine daca nu Isus cel Inviat are puterea sa te sprijine in viata asta efemera?
Isus este “o piatra de poticnire” pentru multi deoarece datorita invierii Lui nu poate fi adaugat listei de “oameni sfinti”. 
Invierea Lui iL pozitioneaza deasupra tuturor ca si Domnul si Mantuitor lumii. 
El are Numele mai presus de orice nume. 
El este Dumnezeu intrupat, iar invierea Lui fara nici un dubiu si cu toata taria dovedeste ca Isus este Regele Regilor si Domnul Domnilor! 

Pastor Daniel Miheț

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.