vineri, 14 aprilie 2017

✡ Alfa Omega TV: Analiză: Situația creștinilor din Orientul Mijlociu


Există pericolul ca în următorii o sută de ani, poate chiar mai puțin, să nu mai fie niciun creștin în Orientul Mijlociu. O tragedie din Orientul Mijlociu e persecuția creștinilor. De exemplu, e un slogan înfiorător care circulă prin Orientul Mijlociu: "Sâmbătă ucidem evreii, iar duminică creștinii." E mesajul unui graffiti conceput de radicalii islamiști.
Scott Ross a discutat cu jurnalista Lela Gilbert despre legătura dintre persecuția evreilor și cea a creștinilor. Lela Gilbert e o autoare din California, care își petrece mare parte a timpului în Ierusalim. Discutam în timp ce priveam de sus Orașul Vechi din Ierusalim și am aflat ce a descoperit ea despre planurile islamiștilor radicali de a curăța Orientul Mijlociu mai întâi de evrei, apoi de creștini.
Gilbert a sosit în Israel în 2006, în timpul războiului cu Hezbollah-ul, pentru o vizită de trei luni, însă a hotărât să rămână. Totul a rezultat în această carte. M-a fascinat titlul: "Saturday people, Sunday people" Care e semnificația lui ?
E vorba de un graffiti făcut de radicalii islamiști care apare în tot Orientul Mijlociu. 
În cel mai bun caz, ar suna: "Întâi vine sâmbăta, apoi duminica", însă există și fotografia unui steag pe care scrie "Sâmbătă ucidem evreii, duminică creștinii." De aici m-am inspirat pentru titlu.
Gilbert spune că, deși marea parte a musulmanilor nu sunt violenți, vocea lor e acoperită de elementele radicale. 
Sunt cam 1,5 miliarde de musulmani în lume. Nu cred că toți aceștia sunt teroriști, însă cred că influența guvernului și a dascălilor islamici e inevitabilă. Sub această influență, persecuția creștinilor din Orientul Mijlociu a crescut enorm, așa încât creștinii pleacă în masă.
Există pericolul de a nu mai exista o comunitate creștină în Orientul Mijlociu în următorii o sută de ani, poate chiar mai puțin. 
La care țări din Orientul Mijlociu ne referim ?
Vorbim despre țările care i-au alungat pe evrei între anii 1948 și 1970. Aproape că nu mai există niciun evreu în aceste țări, care sunt cam zece la număr. Creștinii trec acum printr-un abuz similar. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.