luni, 20 martie 2017

Tribuna.ro: Îndrăzneşti să-ţi spui părerea? Intolerantule!

Cu cât apelurile la toleranţă sunt mai dese şi mai vocale, cu atât ele scot la iveală tocmai blamata intoleranţă. S-a întâmplat, de curând, ca neurochirurgul Leon Dănăilă, parlamentar nu neapărat din vina lui să-şi exprime public părerea faţă de adopţia copiilor de către cuplurile de homosexuali, o problemă intens dezbătută, un fir de păr despicat în patru de contestatarii şi adepţii unei astfel de posibilităţi. „Eu sunt pentru căsătoriile de sex opus, heterosexuale. 

Eu aşa am învăţat, eu sunt de la ţară. Eu n-am pomenit la mine homosexuali. Eu aici am auzit. N-am pomenit aşa ceva. Heterosexualii, ei dau naştere la copii, pot să facă copii. Un homosexual poate să cumpere copii, poate să-i fure, poate să-i achiziţioneze pe alte căi. Să-i înveţe să devină tot aşa...” a spus profesorul Dănăilă într-o formulare pe alocuri neinspirată, la nivelul exprimării, după care şi-a cerut scuze: „A fost o exprimare nefericită pentru care îmi cer scuze. Ce am vrut să spun a fost că nu sunt de acord cu creşterea copiilor în cupluri de acelaşi sex.” 

Vigilenţi precum un naş din trenul cu navetişti,  cei dintr-o asociaţie pentru apărarea drepturilor minorităţilor sexuale l-au şi ameninţat pe bietul profesor cu o jalbă la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării. Că neurochirugul Leon Dănăilă a salvat de-a lungul carierei zeci de mii de vieţi, că şi-a exprimat un punct de vedere din postura de medic sunt amănunte care nu contează în aritmetica acţiunilor ostentative prin care vajnicii apărători ai drepturilor unor minorităţi vor să îşi demonstreze utilitatea. 

Nu are rost să aprofundăm ceea ce am spus şi cu alte ocazii şi anume că un copil crescut de un cuplu de homosexuali riscă să fie stigmatizat, într-o societate în care heterosexualii reprezintă o majoritate covârşitoare. Un copil crescut de un cuplu de homosexuali poate fi ţinta unor răutăţi venite din partea colegilor, specifice vârstei (nu vreunei pârâte intoleranţe), iar astfel de episoade pot genera frustrări, pot dezvolta, în timp, o personalitate deviantă. 

Fireşte, este doar un argument din multele ce pot fi aduse în favoarea respingerii acestui tip de adopţie. Printre ele, putem aminti încă unul foarte important, acela al procreaţiei, ce presupune, exclusiv, relaţia dintre un bărbat şi femeie. Cam asta a vrut să spună şi profesorul Leon Dănăilă, folosind, e drept, o formulă mai dură, dar care ar fi trebuit interpretată în cheia fondului, nu a formei. 

Continuarea pe www.tribuna.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.