marți, 14 februarie 2017

Trump a tăiat fondurile federale pentru ONG-urile pro avort. Europa anunță: Vom plăti noi! Șase țări europene vor să strângă 600 de milioane de dolari pentru a le finanța...

Coaliția anti-Trump în Europa face un nou pas în obstrucționarea politicii liderului american. Rând pe rând, măsurile și deciziile anunțate de președintele SUA după învestire irită liderii Europei.
 
În prima zi de lucru la Casa Albă, noul președinte al SUA, Donald Trump a semnat un memorandum prin care anulează orice formă de finanțare din banii guvernului american a ONG-urilor și programelor care promovează avortul și sterilizarea forțată. Pură coincidență sau moment istoric? Revocarea prin memorandum a acestui act a avut loc în aceeași dată de 23 ianuarie, doar că la 8 ani distanță de la semnarea acestei legi de către Barack Obama. 
 
Măsura luată de Trump nu este una excepțională. Decizia a fost luata de Ronald Reagan, în 1984, ordinul fiind mai apoi revocat de președinții democrați. Numai că, spre deosebire de anii trecuți, de data asta, ordinul semnat de Trump a provocat furia americanilor care susțin avorturile, depășind chiar granițele SUA. Așa s-a ajuns ca opt țări, dintre care șase din Europa, să anunțe că vor finanța avorturile în lume pentru a umple pușculițele ONG-urilor lăsate cu buza umflată de Trump.

Continuarea pe www.activenews.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.