sâmbătă, 18 februarie 2017

Toți adepții Martorilor lui Iehova TREBUIE să știe DECIZIA de ultimă oră a procurorilor suceveni, într-un caz de refuz al transfuziei de sânge. O fată de 19 ani a MURIT!

Procurorii de la Tribunalul de pe lângă Tribunalul Suceava au luat o decizie în cazul unei tinere din comuna Drăgoiești, moartă în toamna anului 2015, în urma unui accident de tren.

După accident, părinții au refuzat ca fata lor să primească o transfuzie de sânge, deși ea necesita o intervenție chirurgicală. Motivul invocat de familie pentru a refuza tratamentul care le-ar fi putut salva fata este apartenența la cultul creștin Martorii lui Iehova. Soluția procurorilor mi-a fost comunicată vineri, dar, pentru a o înțelege, trebuie rememorată povestea.
Martorii agoniei
Pe 5 noiembrie 2015, pe raza comunei sucevene Ciprian Porumbescu, are loc un accident stupid: mașina condusă de o tânără se blochează pe calea ferată și este lovită de tren. În stare foarte gravă, victima ajunge la Spitalul Județean Suceava. Ajunge și familia fetei.
Victima avea 19 ani și se numea Georgiana Curcă. Era din Drăgoiești – lângă locul accidentului – dintr-o familie săracă. Când medicii recomandă intervenții chirurgicale rapide, însoțite, evident, de transfuzii de sânge, părinții se opun ferm. Ce pare la început o încăpățânare din incultură se dovedește a fi ceva mult mai grav: familia e adeptă Martorii lui Iehova și credința nu le permite să accepte transfuzia de sânge.
Întrerupem povestea aici – fata mai mult moartă decât vie, doctorii disperați să ajute și părinții refuzând să semneze pentru intervenții – pentru că e nevoie de câteva informații.
Continuarea pe www.evz.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.