duminică, 5 februarie 2017

† Scrisoare deschisă slujitorilor evanghelici și protestanți din România. Dacă susținerea masivă a manifestațiilor din cazul Bodnariu n-a reprezentat o dilemă și problemă morală, nu văd de ce în aceste zile ar fi o dilemă participarea și luarea de poziții. Cu siguranță nu tăcând vom vedea dreptatea realizându-se. De data aceasta avem o cauză mult mai extinsă. Nu luptăm ca să se facă dreptate unei familii, ci luptăm pentru ca o națiune de familii să primească mai multă dreptate decât până în 2017...

Dragi frați păstori,
Dragi slujitori ai turmei lui Hristos din diferite confesiuni,
Am stat mult în cumpănă dacă să scriu sau nu aceste rânduri. De la bun început vreau să spun că această scrisoare nu este adresată păstorilor care deja sunt foarte implicați în mișcarea civilă și civilizată care are loc în România acestor zile. Acesta nu este doar apelul meu, ci este apelul mai multor enoriași care așteaptă mai mult de la noi în calitate de conducători spirituali ai turmei lui Hristos indiferent de confesiunea din care facem parte.
Așa cum bine știți, freamătul social din aceste zile a început când guvernul a luat niște măsuri care periclitează grav lupta anticorupție. Nu cred că vreunul dintre noi nu știe de asta și n-a înălțat rugăciuni de mijlocire pentru poporul nostru. Cred însă că fiecare dintre noi poate să facă mai mult, și spun asta începând cu mine. De aceea am prins și curajul să scriu, deși acest curaj poate părea nelalocul lui.
Cel mai important lucru pe care îl putem face este să ne rugăm și deja o facem cu toții. Deja frații Viorel Iuga, președintele Cultului Creștin Baptist, fratele Vasile Taloș și mulți alții au făcut acest apel în mod public și sunt sigur că și alții au făcut-o în biserici sau o vor face mâine. Să luăm cât se poate de în serios acest apel și să ne rugăm. Cred că în astfel de momente de criză postul trebuie să însoțească rugăciunile noastre mai mult ca oricând atât timp cât există mișcări de stradă. Scopul rugăciunilor noastre nu este schimbarea unui regim, ci schimbarea inimilor poporului începând cu inimile noastre, ale păstorilor. „Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit” poate să devină o realitate și o mărturie pentru întregul popor ca aceștia să vadă ce Dumnezeu mare slujim. Apelul la rugăciune cât și la post reprezintă cel mai natural lucru pe care îl putem face.
Continuarea pe www.benicruceru.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.