miercuri, 8 februarie 2017

Samy Tuțac — Toți trebuie să dorim pacea..., dar cu orice preț?


"Ei leagă în mod ușuratic rana fiicei poporului Meu, zicând: ‘Pace, pace!’, când nu este pace. Le este lor rușine de urâciunile pe care le săvârșesc? Nu, nu le este rușine deloc; nici măcar nu știu să roșească. De aceea, vor cădea împreună cu cei ce cad și vor fi răsturnați, când vor fi pedepsiți, zice Domnul." 
(Ieremia‬ ‭8:11-12‬)

Observ de câteva zile cum unii politicieni (nesinceri), comunicatori sau analiști (nesinceri), dar și unii creștini (majoritatea sinceri) vorbesc despre unitate, pace, stabilitate. Cred că trebuie să ne întrebăm cu realism și fără patimă:"Unitate între cine și cine? Pace între cine și cine? Între agresor și victimă, între hoț și păgubit?" 

Da, avem nevoie ca de aer de unitate, pace și stabilitate, dar "unitatea se poate reconstrui numai după ce se face dreptate prin eliminarea vinovaților și numai după ce aceștia își recunosc fapta." Fără pocăință autentică nu există iertare autentică. Altfel nu se poate. "Stabilitatea în condițiile actuale ar fi una a hoției, a infamiei, a minciunii." Cei care vor unitate, pace și stabilitate, bine fac, dar ar trebui sa creeze premisele pentru acestea. Altfel doar "legăm în mod ușuratic" rănile României.

P.S. Fotografia este de la un prieten din Arad.

Samy Tuțac

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.