luni, 27 februarie 2017

Adevărul.ro: PSD pregăteşte contraatacul la referendumul lui Iohannis. „Familia tradiţională“ se luptă cu Justiţia


În contextul în care preşedintele Klaus Iohannis a anunţat organizarea unui referendum pe tema Justiţiei, PSD face primul pas pentru organizarea unui alt referendum, pe tema familiei tradiţionale. Practic, vom avea parte de o campanie electorală în care fiecare tabără îşi va testa propriul electorat

Şerban Nicolae, liderul senatorilor PSD, a iniţiat, la finalul săptămânii trecute, un proiect de completare a Legii referendumului. Demersul nu se aplică oricărui tip de referendum, ci, în mod specific, doar referendumului de revizuire a Constituţiei. Spre exemplu, se mai pot organiza referendumuri pentru demiterea preşedintelui, demiterea unui primar sau pe alte teme de interes naţional, la cererea preşedintelui.

Completările propuse de PSD ridică semne de întrebare prin redundanţa lor. Spre exemplu, Legea fundamentală specifică faptul că Guvernul trebuie să organizeze un referendum de revizuire a Constituţiei „în cel mult 30 de zile“ de la decizia Parlamentului. Cu ce vine în plus Şerban Nicole? Precizează ziua exactă a consultării populare: duminica. „Cetăţenii României sunt chemaţi să-şi exprime voinţa prin vot în cadrul referendumului naţional cu privire la revizuirea Constituţiei în ultima duminică a perioadei de 30 de zile prevăzută la art. 151 (alin. 3) din Constituţia României, calculată de la data publicării în Monitorul Oficial al României“, explicitează proiectul iniţiat de Şerban Nicolae.

Citeste mai mult: adev.ro/olzsvl

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.