marți, 17 ianuarie 2017

✡ Conferința „de pace” împotriva Israelului de la Paris, o încercare eșuată de dictat

„Aceasta nu este o conferinţă pentru pace. E un tribunal împotriva Israelului, o conferinţă pentru prejudicierea securităţii sale, a bunului său nume, un proces împotriva Israelului,” este ce a spus Avigdor Lieberman, ministrul Apărării al Israelului înaintea conferinţei.
Pe 15 ianuarie 2017 s-a ţinut la Paris o conferinţă fără precedent, cu neobişnuit de multe ţări participante, peste 70, conferință ce fusese menită să impună un dictat Israelului şi anume de a stabili din capul locului rezultatul la care ar trebui să ajungă tratativele dintre Israel şi „partenerii de pace palestinieni”. Adică abandonarea inimii patriei sale milenare, Iudeea și Samaria, inclusiv Ierusalimul, şi predarea ei încă inexistentului „stat palestinian”, teritoriu care s-a aflat, între 1949 şi 1967, sub ocupaţie iordaniană. Adică, cu sau fără tratative, Israelul ar fi trebuit să se intoarcă la graniţe imposibil e apărat şi să-şi împartă capitala cu un viitor stat fundamental ostil existenţei sale.
Nimic altceva nu a putut să urnească până acum „naţiunile iubitoare de pace” ale lumii, într-o asemenea măreaţă și decisiv dorită întrunire. Nici giganticul act terorist din 11 septembrie 2001, împotiva Turnurilor Gemene, nici omorul fără de sfârsit din Siria, cu aproape un milion de morţi, nici omorul continuu, generat de către extremismul islamic şi nici spectrul cancerului ISIS. Face impresia că nimeni nu a auzit de băile de sânge din Libia, Nigeria, Sudan, Darfur, Irak, Yemen, Somalia și Eritreea.
Dintr-o dată, locul cel mai liniştit şi mai civilizat din Orientul Mijlociu a produs un cod roşu de urgenţă.
Şi totuşi, acesta este de fapt locul care deranjează cel mai mult lumea musulmană. Însăşi existenţa Israelului este considerată de către lumea islamică, isterizată la modul continuu, drept cel mai mare afront din toată istoria sa. Căci pe acest petec de pământ, pe care invadatorii beduini puseseră măna încă din primii ani al expansiunii lor spre Imperiul Bizantin, a renăscut naţiunea evreiască suverană şi astfel, un petec din Daar es Salaam, „paşnicul” spaţiu islamic, se întoarce la singurii săi posesori legitimi.
Continuarea pe www.inliniedreapta.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.