După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

sâmbătă, 24 decembrie 2016

✡ Mihail Manole – BETLEEM

Astăzi, în cetatea lui David vi S-a născut un Mântuitor ...


Betleem, este locul nașterii lui Isus Cristos. Haideți să pornim împreună spre Țara Lui Israel, pe drum spre Betleem!
« Ce putem vedea astăzi și ce s-a întâmplat acolo în trecut? »
În Israel, acum 67 de ani în urmă se desfășura Războiul de Independență. Era pusă în joc însăși supraviețuirea primului stat evreesc abia înființat. Betleemul a fost ocupat de armata iordaniană cu susținere din partea mai multor state, cum ar fi Irak, Siria, Liban, Egypt și Arabia Saudită.
Pe baza acordului de la Oslo, Betleemul se află sub control palestinian – aceasta fiind dorința Iordaniei. Astfel Betleemul se numără printre acele orașe din țara promisă din care zilnic pornesc amenințări teroriste împotrivă Israelului.
În limbă arabă, cuvântul pentru “palestinieni” și “filistieni” este unul, și același, și anume philastini. Lucrul acesta ne duce cu gândul la o întâmplare care a avut loc acolo în urmă cu 3000 de ani, într-o vreme în care Betleemul era ocupat de filisteni. Regele David era stins de dor după locul în care își petrecuse copilăria și a avut dorința să bea apă din fântâna de la poarta Betleemului. (vezi 2 Samuel 23:13-17).

În Betleem, acolo unde a crescut, David îngrijea și păștea în pustie oile tatălui său, și le apăra de urși, și lei. Avea un talent deosebit în domeniul muzicii și al poeziei. Prin descoperiri profetice, el știa că din linia lui genealogică avea să vină într-o zi Mesia, Mântuitorul promis. În anul 1004, î.Cr., acest păstor din 
Betleem a cucerit cetatea Ierusalimului, transformând-o în centrul împărăției sale.
« Betleemul în urmă cu 2000 de ani era o micuță cetate, la marginea pustiei evreiești, la doar 12 kilometri sud de capitala Ierusalim, care strălucea în mare splendoare. »
Continuarea pe www.mihailmanole.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.