După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 19 mai 2016

✡ Istoria Orientului Mijlociu pe scurt

Ceea ce definim acum ca Orientul Mijlociu a fost în permanență o regiune zbuciumată. Aflată la intersecția a 3 continente, o zonă excepțională din punct de vedere strategic, conținând locurile sfinte ale iudaismului, creștinismului și islamului, ea a căpătat o și mai mare importanță odată cu descoperirea petrolului la începutul secolului 20. Nu e de mirare că evenimentele de acolo ne apar zilnic în buletinele de știri. Iar regiunea ar trebui să ne intereseze și mai mult, pentru că ea este leagănul credinței noastre, și profeția biblică indică faptul că regiunea va juca rolul hotărâtor la finalul istoriei.
La momentul vieții și morții lui Isus Hristos, regiunea, în marea ei majoritate, era sub stăpânirea Imperiului Roman. În 393 d.Hr. (la 120 de ani de la retragerea romanilor din Dacia), pentru a asigura o administrare mai eficientă a vastului teritoriu, Imperiul Roman se împarte în două jumătăți, bizantinii (cu capitala la Constantinopol, actualul Istanbul) preluând teritoriile romane din Orientul Mijlociu. Până la finalul secolului 5, jumătatea vestică va cădea ca urmare a invaziilor populațiilor migratoare, iar din fuziunea latinilor cu invadatorii vor lua naștere regatele Europei apusene. În est însă, Imperiul Bizantin va mai rezista 1000 de ani, Constantinopolul fiind cucerit de către otomani abia în 1453. Pentru bizantini, rivalul lor major era Imperiul Persan la est, și popoarele migratoare venite din Asia (bulgarii, sârbii, hunii, etc.) din nord, unele stabilindu-se în interiorul granițelor sale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.