După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

vineri, 1 aprilie 2016

✉ Scrisoare misionară: Uday şi Silvia, India

Pace, dragi frați și surori,

            Tocmai am sosit din perioada de instruire, care a durat două săptămâni, o săptămână de teorie și o săptămână de practică. 
            S-au anunțat un număr de aproape 20 de participanți, însă în cele din urmă au venit 12, numărul ucenicilor. Slavă Domnului! Majoritatea sunt tineri, întorși de curând la Domnul. Mulți tineri sunt încă neîncercați, au nevoie să învețe ce înseamnă să petreci timp cu Domnul și să înțeleagă ce vrea Domnul pentru ei și pentru viața lor. 

            Perioada teoretică 

    Fără să cunosc cine va veni, de câte ori mă rugam pentru această instruire mă rugam în special pentru schimbare și pocăință în viața participanților. Domnul Și-a făcut lucrarea încă din prima zi de instruire. A adus pocăință, reînoire și vindecare. În faza teoretică, Uday a predat despre caracterul Domnului, despre vocea Domnului și inima de Tată a lui Dumnezeu, iar eu despre frica de Domnul. Ne-am dorit ca mai întâi acești tineri să-L cunoască mai mult pe Domnul, ca apoi să poată să fie pregătiți pentru evanghelizare. Bineînțeles că au fost cursuri de evanghelizare, însă le-am programat la sfârșit, tocmai pentru a pune bazele cunoașterii Lui și a trăirii cu Domnul.

            La sfârșit, o tânără participantă întoarsă de curând la Domnul m-a îmbrățișat plângând și mi-a spus că înainte de a veni la acest curs se gândea să se întoarcă înapoi în lume, pentru că a primit multe răni din partea fraților. Însă venind aici a realizat că Domnul are un plan măreț cu ea și nu o să ne uite niciodată. Eu i-am spus că Domnul o iubește și El ne-a folosit pe noi pentru ea.
            O altă tânără de 17 ani, la momentul mărturiilor, a spus că deși devenise creștină, nu fost atât de mult schimbată și că acum își dorește să-și continue școala pentru că a învățat doar până în clasa a cincea. Însă dorește cumva să continue, ca mai târziu să devină asistentă medicală și să lucreze pentru Domnul, folosindu-se de această slujbă. Tot Domnul ne-a pus pe inimă să o sprijinim pe această tânără. 
            O altă tânără de 20 ani, pentru că i-a murit tatăl, fiind cea mai mare din familie, a trebuit să preia responsabilitățile familiei, așa că a început să muncească și astfel s-a depărtat de Domnul și nu s-a mai dus nici la biserică. În timpul acestei instruiri am văzut-o cum a înflorit și am încredere că Domnul o va folosi pe această tânără pentru slava LUI.
            Un tânăr de 20 ani a învățat că Domnul vorbește prin natură și numai atât, însă vorbește, numai noi să avem urechi să ascultăm. În acest timp am pus foarte mult accentul pe a petrece timp personal cu Domnul și dorim ca această disciplină să existe în viața participanților. Mai mult de jumătate dintre ei nu petreceau timp cu Domnul și nu citeau Biblia. 
            Sper din toată inima că au înțeles cât este de important să petreacă timp cu Domnul și ca El să aibă prioritate în viața lor. Am făcut și studiu biblic simplu, încercând să le arăt studenților cât de importantă este citirea, studierea și memorizarea.  

             Văduva de lângă biserică

            Chiar lângă biserica unde am susținut cursurile era o soră văduvă, cu trei copii, care locuia într-o căsuță. Domnul i-a pus pe inimă lui Uday să o ajutăm la procurarea materialelor și zidirea unei case mai rezistente. Așa că, pentru ceva timp am întrerupt învățătura Biblică și a aplicat Biblia, care spune că trebuie să avem grijă de orfani și văduve. Vecinii din împrejurimi au fost impresionați și chiar invidioși, însă asta a servit pentru slava Domnului. O doamnă a venit să vadă cele întâmplate. Uday i-a împărtășit Evanghelia și a spus că și ea dorește să se întoarcă la Domnul. Ne-a spus că fiul dumneaei este creștin, iar mai târziu am înțeles că această doamnă este, de fapt, foarte împortivitoare; dar am văzut cum Domnul i-a înmuiat inima prin acest act de dragoste și dorește să se întoarcă la El. Încă nu a făcut acest pas, dar am credința că această femeie va fi mântuită. Încă nu am terminat de construit casa, însă avem credința că Domnul ne va da resurse pentru a o ajuta pe acestă soră să stea într-o casă nouă și încăpătoare. Dacă Domnul vă va pune pe inimă să o ajutați, puteți dona pentru această văduvă credincioasă, cu specificația donație pentru văduvă și vom folosi resursele cu credincioșie înaintea Domnului.  


            Perioada de practică
           
            Domnul ne-a trimis într-un loc numit Totapara, unde oamenii sunt diferiți, limba lor maternă este alta decât cea nepaleză, însă pot vorbi și înțelege nepaleza foarte bine.
            Chiar în prima zi de program au venit două mașini de poliție. Uday a avut înțelepciunea de a răspunde la întrebări și totul a fost în regulă. Ba încă le-a dăruit politiștilor și tractate și aceștia nu le-au refuzat. De fapt, pentru că se apropie perioada electorală, oamenii nu au voie să facă propagandă politică de la microfon. Ca să nu facem prea multă vâlvă, a doua zi ne-am împărțit pe grupuri și am mers cu vestea bună din casă în casă. Însă nu am lăsat în urmă nici programele în aer liber. 
            Domnul a lucrat! Aproape în fiecare seară, în casa în care am stat, am avut timp de închinare înaintea Domnului, iar oamenii veneau fără să îi fi chemat măcar. Am înțeles că este lucrarea Duhului Sfânt și ne-a surprins și pe noi cum oamenii stăteau nu numai la cântece, dar și la rugăciune și la predică. Trei persoane tinere s-au predat în mâna Domnului. Slavă Lui!
            La programele în aer liber au fost cântări, mărturii și scenete, ne-am rugat pentru bolnavi și am văzut cum Duhul Domnului a coborât peste noi.
            Au fost și multe atacuri. Mai toți dintre noi am avut probleme cu gâtul și, în cazul unui frate și a unei surori, au părut alergii. Au fost și atacuri spirituale. Noaptea și a trebuit să ne sculăm cu toții să ne rugăm, să mustrăm puterile întunericului și L-am lăudat pe Domnul, iar cel rău a plecat. Domnul i-a descoperit lui Uday că cineva s-a sinucis în preajma acelei case și alt frate a avut același simțământ. Eu, sinceră să fiu, nu am crezut. Însă au întrebat-o pe sora care ne‑a lăsat să stăm în casa dumneaei și a spus că fiul dumneaei s-a sinucis prin spânzurare, iar soția lui a băut otravă. Dar, slava Domnului, chair dacă luptele au fost grele, Domnul ne-a adus victorie și, după două zile, a turnat pacea Lui în acea casă și apăsarea și atacurile au dispărut. 
            Domnul a turnat Duhul Său peste noi și ne-am rugat, am cântat și am plâns înaintea Lui. Au fost multe momente de bucurie.
            Tot Domnul ne-a purtat de grijă și în ce privește hrana și lemnele de foc. O soră scumpă ne-a dăruit lemne. O soră a cărei viața a fost schimbată de Domnul și care înainte era cerșetoare, nefiind prețuită de nimeni, s-a întors la Domnul împreună cu soțul ei, care înainte obișnuia să bea. Acum lucrurile s-au schimbat și au propria casă. Domnul i-a binecuvântat și cu o moticicletă. Trăiesc din confecționarea de cuțite, însă, pentru că Domnul le dăruiește, și ei dăruiesc pentru Domnul, la rândul lor, cu mare bucurie. Ne-a chemat la casa dumneaei unde ne-a pus la masă și am proclamat biecuvântările Domnului peste ea și credem că Domnul va binecuvânta și mai mult această familie și multe suflete se vor întoarce la Domnul prin ei. În casa acestei femei, care tânjește după Domnul și se roagă cu lacrimi, ne-am rugat… iar prezența Domnului și ungerea Lui S-au făcut simțite din plin. 
            Ziua înmânării certificatelor a coincis cu sărbătoarea învierii Domnului. Aici, în India, se sărbătorește în același timp cu biserica catolică.
            Ne-am împărtășit cu trupul și sângele Domnului. Seara, fără să ne fi propus, Domnul ne-a dat oportunitatea de a spune despre El și dragostea Lui. 
            Iartăți-mi e-mailul lung, însă am dorit să împărtășesc cu voi victoriile și bătăliile purtate!
            Vă mulțumim foarte mult că v-ați rugat pentru noi și că veți continua să ne susțineți în rugăciunile voastre.


            Uday și Silvia Bagdas

Silvia este membră a Bisericii Izbânda din Bucureşti şi s-a dedicat lucrării de misiune din India încă din 2007. După mai multe stagii pe termen scurt de lucrare şi pregătire, Silvia îşi doreşte să ajungă să împărtăşească Evanghelia celor dintre triburile în care nu a ajuns cunoştinţa de Dumnezeu.

E-mail: grace_silvy@yahoo.com
Pentru cei care doriţi să contribuiţi şi financiar la lucrarea pe care o desfăşoară Silvia puteţi folosi următoarele conturi:

Banca BRD  RONRO98BRDE410SV70924254100 , EURRO45BRDE410SV92432154100

Vezi şi celelalte scrisori misionare în pagina:

Puls misionar român

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.