După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 14 martie 2016

Mana de Luni: Robert J. Tamasy – Mari trimiteri... şi Marea Trimitere

Dacă te-ar întreba cineva de ce mergi la muncă, cum ai răspunde? Sunt multe răspunsuri la întrebarea aceasta:  să câştigi traiul şi să plăteşti facturile. Să câştigi bani suficienţi atât cât să trăieşti cum îţi doreşti. Să construieşti o carieră. Să pui în valoare îndemânările, capacitatea de expertiză şi interesele. Unii ar putea spune ironic: Să umplu timpul dintre weekenduri, sărbători şi vacanţe.’’

Una din cele mai mari motivaţii pentru oamenii care lucrează în vânzări este să primească sarcini mai mari. Cu cât fac mai multe vânzări, cu atât câştigă mai mult. Dar te-ai gândit vreodată că există şi altfel de sarcini – cel puţin pentru cei care-l slujesc pe Domnul Isus la locul de muncă?

Chiar înainte să Se înalțe la cer, Domnul Isus le-a lăsat ceea ce numim noi „Marea Trimitere”:  „Duceţi-vă şi faceţi ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh. Şi învăţaţi-i să păzească tot ce v-am poruncit. Şi iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârşitul veacului. Amin.” (Matei 28:19-20). Fără nicio îndoială, aceasta nu seamănă cu nicio „trimitere” (sarcină) în domeniul vânzărilor-  nu implică niciun schimb monetar. Totuşi, în multe feluri, este mult mai valoroasă decât orice sarcină în vânzări de produse sau servicii.


Ce are de a face cu locul de muncă? Este o întrebare bună. Atrage după sine un răspuns substanţial la întrebarea „de ce mergem la muncă?”. Pentru că deşi banii şi împlinirea pe plan profesional sunt importante, Biblia spune: „Şi orice faceţi, cu cuvântul sau cu fapta, să faceţi totul în Numele Domnului Isus şi mulţumiţi, prin El, lui Dumnezeu Tatăl.” Aşadar, toţi cei care spunem că credem în El şi Îl urmăm, am fost puşi la locul în care suntem, ca să-I slujim Lui şi altora.

Un mod prin care putem s-o facem este să luăm parte la trimiterea Lui „făcând ucenici”, ceea ce înseamnă să investim în alţii, ajutându-i să înţeleagă ce spune Biblia, cum se raportează la piaţa de desfacere şi cum se raportează la viaţa noastră, şi cum să crească în credinţă aşa încât s-o poată inspira şi altora. Sunt mulţi astăzi care spun că cred în Domnul Isus, însă vieţile lor sugerează opusul. Parte din acest proces de „facere de ucenici” la locul de muncă înseamnă să-i înveţi şi să le arăţi cum să „facă totul în Numele Domnului Isus.” Iată alte lucruri pe care le spune Biblia despre ce înseamnă să fii un apostol al Lui Isus Hristos în lumea afacerilor:

Să fim un exemplu. Cineva a spus „Mi-ar plăcea să văd o predică, decât să o aud.” Pe măsură ce ne străduim să punem în aplicare principiile biblice şi să susţinem poruncile şi standardele Lui Dumnezeu, suntem modele pentru ceilalţi. „Ce aţi învăţat, ce aţi primit şi auzit de la mine şi ce aţi văzut în mine, faceţi. Şi Dumnezeul păcii va fi cu voi.” (Filipeni 4:9)

Să fim ambasadorii Lui. Aşa cum ambasadorii unei naţiuni sunt reprezentanţi ai acelor naţiuni în ţările străine, în calitate de apostoli ai Lui Hristos, suntem instruiţi să-L reprezentăm într-un mediu străin, unde ideea de credinţă este adesea discreditată. „Noi dar, suntem trimişi împuterniciţi ai lui Hristos; şi, ca şi cum Dumnezeu ar îndemna prin noi, vă rugăm fierbinte, în Numele lui Hristos: Împăcaţi-vă cu Dumnezeu!” (2 Corinteni 5:20).

Să aducem lumina în întuneric. În vremuri în care comportamentul şi practicile ilegale, imorale şi neetice par tot mai agresive, strădania de a-L sluji pe Dumnezeu şi încurajarea spre poruncile Sale ne pot separa de mulţi dintre semenii noştri într-un mod pozitiv. „Faceţi toate lucrurile fără cârtiri şi fără şovăieli, ca să fiţi fără prihană şi curaţi, copii ai lui Dumnezeu, fără vină, în mijlocul unui neam ticălos şi stricat, în care străluciţi ca nişte lumini în lume”. (Filipeni 2:14-15)

ÎNTREBĂRI:
1. De ce mergi la muncă zilnic?
2. Crezi că participarea la „Marea Trimitere” a Domnului Isus este o adevărată motivaţie pentru urmărirea unei cariere şi a succesului în piaţa de desfacere? De ce?
3. Cum ai răspunde cuiva care e de părere că problemele spirituale – inclusiv credinţa în Domnul Isus – sunt chestiuni „religioase” şi nu ar trebui să ne influnențeze modul cum trăim, muncim sau ne comportăm la muncă?
4. Dacă eşti de acrod că mandatul dat de Domnul Isus – „mergeţi şi faceţi ucenici” poate şi trebuie aplicat în lumea afacerilor, cum ar trebui să facem aceasta şi în acelaşi timp să ne aducem la îndeplinire rolurile şi responsabilităţile pe care le avem în companiile şi organizaţiile în care lucrăm?

NOTĂ: Iată mai multe pasaje relevante:
Efeseni 2:10, 4:17-18, 5:8-11; Coloseni 3:23-24; 2 Timotei 2:2, 3:16-17

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.