După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

vineri, 25 martie 2016

Adopţia - o soluţie la avort

In cazul aparitiei unei sarcini nedorite, o mama are cateva posibile optiuni. Sa pastreze copilul (desi nedorit), sa avorteze, sau sa duca sarcina la termen si sa ofere copilul pentru adoptie prin intermediul institutiilor statului, sau sa-l abandoneze pur si simplu, caz in care din nou intra in protectia statului.
Daca vedem copilul ca fiind un dar de la Dumnezeu, chiar si in cazul unei sarcini nedorite/neplanificate, in mod evident prima optiune pro-viata este pastrarea copilului de catre mama, in ciuda posibilelor privatiuni. Optiunea avortului este incompatibila cu credinta crestina. Daca mama totusi nu poate pastra copilul, singura optiune ramane adoptia acelui copil intr-o alta familie. Desi sunt documentate medical traumele abandonului, adoptia intr-o alta familie poate rascumpara si restaura acel copil nedorit, prin dragoste si munca. Atat noi, la Alfa Omega TV, cat si multe alte organizatii pro-viata crestine din Romania sustinem adoptia.

adoptia marturie ramonadudas corinacaba
Mărturia unui copil adoptat si a unei mame adoptive

Descoperiti marturia unui copil abandonat in orfelinatele mortii in comunism, ce a fost insa adoptat, si povestea restaurarii acestui copil prin dragostea lui Dumnezeu si munca perseverenta a mamei adoptive. O marturie despre puterea restauratoare a dragostei lui Dumnezeu, ce aduce lumina in intunericul unei vieti abandonate.

adoptia in romania liviu mihaileanu
Situația abandonului/adopției în România

Statisticile arată că azi în România sunt peste 58.000 de copii în sistemul de protecție socială, dintre care 20.000 în instituții - centre rezidențiale, apartamente sociale, centre de primiri urgențe - mediu în care acești copii nu au parte de o familie. Deși legea plasamentului prevede că interesul superior al copilului e să aibă parte de o viață de familie, în practică acești copii sunt privați de ea. Un articol ce arata statistici si obstacole la adoptia copiilor abandonati in Romania.

Alfa Omega TV
Lupta unei biserici locale pentru restaurarea societății 

Ateismul, corupția, abuzul de alcool și criza economică sunt cuvintele care descriu cea mai săracă țară din Europa, Republica Moldova. Această realitate tristă a lovit fără milă familii și a victimizat zeci de mii de copii, mulți ajungând pe stradă, în condiții groaznice. Însă de aproape 20 de ani, o biserică din capitala Moldovei luptă pentru restaurarea societății, pentru restaurarea acestor copii. Un exemplu despre cum poate o biserică locală să facă o diferență în comunitatea unde Dumnezeu a așezat-o.

Alianța România fără orfani

Alianta Romania fara Orfani a luat fiinta din dorinta de a pune dragostea lui Dumnezeu in actiune pentru copiii orfani din Romania. In acest scop un grup de actiune format din ONG-uri, biserici si persoane private, si-au unit fortele pentru ca Romania sa devina o tara fara orfani. Scopul e constientizarea cat mai multe persoane fizice, organizatii non-profit, organizatii religioase, cat mai multe institutii sau biserici de problematica copilului orfan, si sa indemne la voluntariat. Acesta problematica a copilului orfan nu e doar a statului, ci e problema noastra, a crestinilor.

onisim header
Centre familiale susținute de creștini

Pentru a adresa problema copiilor abandonati, au fost infiintate case/centre familiale, in care desi nu este oficial adoptat, un copil este plasat intr-o familie si traieste de facto ca si copilul acelor parinti. Un exemplu derulat de crestini este Casa Fraţii lui Onisim din Timisoara, ca o necesitate pentru copiii străzii, locuitori ai canalelor şi gărilor.

siret echipa lighthouse
Lucrarea cu orfanii si cu comunitatea

Stefan și Esther Armer, din Germania, au fost chemați de 15 ani de Dumnezeu să meargă în nordul României, pentru a sluji copiilor orfani. Azi, ei și cei 3 copii al lor trăiesc și slujesc in orășelul Siret, județul Suceava. În perioada comunistă, acest orășel a fost destinat să găzduiască un notoriu orfelinat de exterminare pentru copiii abandonați, mulți cu handicap, ținuți în condiții îngrozitoare, în mizerie, închiși și privați de orice afecțiune. Comunitatea din Siret poartă și azi cicatricile îngrozitoare ale acelor vremuri. Dar oamenii lui Dumnezeu aduc vindecare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.