După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 16 noiembrie 2015

✉ Scrisoare misionară: Uday şi Silvia, India

Pace, dragi frați și surori,

            Vrem, în primul rând, să mulțumim Domnului pentru biruințele pe care ni le-a dat în această perioadă în care am avut instruirea pentru evanghelizare. Dorim să vă mulțumim pentru rugăciunile înălțate la tronul Tatălui. S-au simțit din plin. Domnul să-Și ia slavă din toate! După cum știți, am oferit o instruire pe două săptămâni pe teme legate de evanghelizare. Săptămâna trecută am fost în perioada de parctică, perioadă care a fost o mare binecuvântare! Domnul ne-a dat multă bucurie în echipă și unitate cum rar am întâlnit. Nimeni nu a avut obiecții și fiecare a slujit începând de la spălarea vaselor și gătit până la împărțirea tractatelor.

            La faza teoretică

            Bătrânelul de 67 ani  este botezat de doar 6 luni. Înainte de a-L primi pe Domnul era dependent de alcool,  de altfel un om educat, care a pierdut slujbe bune, ba încă deschisese propria presă, toate aceastea din cauza alcoolului. Însă acum este plin de râvnă pentru Domnul. Nu l-am văzut să obosească sau să se plângă. Slavă Domnului! Duhul Domnului l-a atins și pe el!

          Un alt frate a primit însărcinarea de la Domnul să înceapă o biserică. De fapt de mai mult timp plănuia, însă nu a făcut niciun pas în direcția aceasta. În săptămâna din faza teoretică, Domnul i-a dat un vis din care a reieșit clar că trebuie să înceapă o biserică. A spus că niciodată nu i s-a întâmplat  așa,  să aibă așa un vis, ba încă în vis Domnul i-a spus foarte clar să citească Ieremia 31:3. Mare este Domnul și, așa cum spune în Cuvântul Său, în capitolul 2 din Ioel, în vremurile din urmă Domnul va turna Duhul Său și bătrânii vor visa visuri și tinerii vor avea vedenii. Slava Lui! El vorbește când într-un fel când într-altul.

            Prin această instruire sunt frați care s-au hotărât să iasă la lucru full-time pentru Domnul, deoarce înainte de această instruire au ezitat  între serviciu și a lucra pentru Domnul.  Frații și-au recunoscut darurile și chemările și vor să le folosească pentru slava Domnului.
  
            Experiențe de pe teren

            Am mers din sate în sate cu o boxă pe bicicletă, lăsând să răsune cântece creștine. Oamenii au ieșit din casele lor și le-am dăruit  tractate și le-am împărtășit dragostea lui Isus. Mulțumim Domnului că El a deschis uși acolo unde pastorul spunea că nu-i lasă să intre, ba încă îi ia la bătaie,  însă tocmai în acel loc am avut mărturii, scenete, am împărțit tractate, am stat de vorbă cu oamenii și, la sfârșit,  au cerut să ne rugăm pentru ei; și uite-așa am slăvit pe Domnul pentru că a deschis ușa pentru aceste suflete. Însă în alt loc am văzut și tractate rupte sau aruncate pe jos. Dar, așa cum spunea o soră, într-o zi... acele mâini care au rupt tractatele se vor înălța să-L slăvească pe Creatorul.

            În campania noastră de evanghelizare am întâlinit  diverse reacții.  Am ajuns la o femeie care ne-a  invitat să ne așezăm, ba chiar să bem și un pahar cu apă și ne-a ascultat cu luare aminte. De la dânsa am înțeles că tatăl a fost bolnav, Domnul Isus l-a vindecat și a devenit creștin, însă familia l-a tras înapoi la religia hindu, de dragul așa-zisei unități a familiei. Spunea că au Biblie și o citesc. Împreună cu Uday i-am lăsat această provocare de a se hotărî să Îl urmeze pe Isus. Vedeam că în inima ei înțelegea, însă îi era greu să ia decizia... Domnul să lucreze. Noi am aruncat sămânța și El va lucra.

            În periplul nostru am întâlnit o bătrânică și am dorit să-i împărtășesc despre Isus. M-am gândit că este în vârstă și sfârșitul este aproape, însă când i-am spus intențiile mele, nu a dorit nici măcar să asculte. A spus că e păcat să asculți despre Isus. Un tânăr din echipă a întâlnit și câteva suflete care nu știau cine este Isus.

            În săptămâna aceasta au fost și două suflete care L-au acceptat pe Domnul Isus în viața lor printr-un frate din echipa noastră. Domnul să lucreze mai departe spre creștere!  

            Am întâlnit și o familie care ne-a cerut să ne rugăm pentru ei. Au spus că sunt maltratați de familia lor necreștină, însă Domnul ne-a descoperit că fratele mai bea uneori. Fiul lor a luat-o pe căi strâmbe cam în același fel. I-am vorbit și a recunoscut că mai bea din când în când. Dacă tatăl este așa... și fiul care, de altfel, este foarte bun la școală, face același lucru ca tatăl, ba poate mai rău. Tatal ne-a spus că, într-o zi, fiul său de doar 14 ani a băut și a avut un accident cu scuterul.  Ne-am rugat, i-am sfătuit și am văzut că Domnul îi revigorează și îi cheamă la o nouă dedicare și pocăință.

            Am întâlnit și două tinere căsătorite dintre care una era din familie de creștini, însă s-a căsătorit cu hindu, iar cealaltă avea socrii care, la fel, de un an și jumătate au devenit creștini. Ce este interesant e că fiul celei din urmă, care are 7 ani, merge la biserică împreună cu bunicii și Domnul l-a atins. Mama lui ne spunea că în perioada aceasta oamenii își pun tika (un semn pe frunte) în religia hindu. Copilul nu a vrut să accepte! În plus, mama lui a dorit să facă o fotografie lângă un idol, însă copilul nici de data asta nu a vrut cu niciun chip  să facă  poză. Și toate acestea pentru că el știe că doar Domnul Isus este Dumnezeu. Tot el îi îndeamnă pe părinți să vină la Domnul Isus. M-am bucurat mult de acest copil, să vad cum Domnul lucrează prin gura pruncilor, așa cum spune Cuvântul, că Domnul Își scoate lauda din gura pruncilor. Am mers și am vizitat acestă familie și echipa a împărtășit despre Domnul cu soțul acestei fete, însă încă nu a luat decizia de a-L urma pe Domnul. Dar avem credința că El lucrează în mod tainic.

            Acestea sunt câteva experiențe pe care le-am împărtășit cu dumneavoastră.
         Pastorul de la sat a fost foarte mult încurajat și dorește ca și membrii bisericuțelor pe care le-a plantat să primească instruire. Ne rugăm și plănuim.

            Înmânarea certificatelor

            Am hotărât că este bine să avem și o zi de graduare, să dăm certificate celor care au fost la faza teoretică și la cea practică. Am invitat pastorii celor care au participat, am dat un raport scurt, pastorii s-au rugat pentru studenți și, mai mult de atât, reacțiile față de această instruire au fost foarte pozitive.

            Provocari pentru viitor

            În timpul săptămânii practice, Domnul i-a dat lui Uday viziunea  de atinge și de a răspândi Evanghelia în 100 de sate/comunități din Dooars - India. Pentru noi este o mare provocare, deoarece costurile sunt mari, însă avem credința că atunci când Domnul ne cheamă El și împlinește planul Său. Alături de noi vor fi și frații care au participat la curs și care vor face parte din echipă. Nu își vor părăsi lucrările sau bisericile, însă ne vor însoți în rugăciune în fiecare luni și vor participa la evenimentele evanghelistice.    

            Deși nu ne-am gândit, vedem că Domnul dorește să deschidem și o școală de instruire pentru evanghelizare. Deja au fost pastori care ne-au cerut să venim să oferim această instruire. Probabil începând cu ianuarie vom susține cel puțin trei sesiuni de instruire cu diferiți pastori și lucrători și, pentru aceste evenimente, este nevoie de credință, finanțe și putere fizică și spirituală.

            Ar mai fi multe de spus, însă nu vreau să vă obosesc cu prea lunga mea scrisoare. Mi-am dorit să vă împărtașesc aceste expereiențe ca să fiți și dumneavostră întăriți și încurajați și să continuați împreună cu noi lupta pentru câștigarea sufletelor pentru Împărăția Celui Atotputernic. Mulțumim mult pentru răbdarea de a citi această scrisoare.


            Vă mulțumim mult, în Numele Domnului, pentru rugăciuni și încurajări. Domnul să ne ajute să-L slujim și mai mult! 
Uday şi Silvia

Silvia este membră a Bisericii Izbânda din Bucureşti şi s-a dedicat lucrării de misiune din India încă din 2007. După mai multe stagii pe termen scurt de lucrare şi pregătire, Silvia îşi doreşte să ajungă să împărtăşească Evanghelia celor dintre triburile în care nu a ajuns cunoştinţa de Dumnezeu.

E-mail: grace_silvy@yahoo.com
Pentru cei care doriţi să contribuiţi şi financiar la lucrarea pe care o desfăşoară Silvia puteţi folosi următoarele conturi:

Banca BRD  RONRO98BRDE410SV70924254100 , EURRO45BRDE410SV92432154100

Vezi şi celelalte scrisori misionare în pagina:

Puls misionar român

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.