După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

duminică, 15 noiembrie 2015

✉ Scrisoare misionară: Liviu şi Amalia Acatrinei, Peru

Înaintând pe genunchi...

„Cel mai bun aliat al Biruitorului divin este omul care, deși jos pe câmpul de luptă, își leagă viața de victoriosul lui Mântuitor. El este printre oameni dușmanul căruia Satan nu-i poate ține piept. Satan este obligat să cedeze. Când un astfel de om se roagă este ca și cum steagul lui Cristos, înroșit în propriul sânge, flutură deasupra lui Satan! Prin el, Dumnezeu înalță steagul biruinței!...”

Prima conferință de misiune

A trecut o lună de când ne-am reîntors în Atalaya și ne simțim de parcă n-am fi fost plecați nicicum. De cum am ajuns am intrat direct în „priză”, prinși în tot felul de activități, acestea fiind, după spusele păstorului de la adunarea unde mergem, forma lor de a ne spune „Bine ați revenit”. În lipsa noastră s-a discutat că ar fi bine să organizăm o conferință de misiune la nivelul întregii Atalaya, invitând păstorii, liderii și toți cei interesați din bisericile existente în zonă. Așa că am ajuns în cel mai potrivit moment din punctul acesta de vedere, punând umărul la treabă și ajutând pe colegii noștri, care au fost principalii responsabili de organizarea acestei conferințe. A fost practic prima conferință de misiune organizată în Atalaya. Noi, cei din Segadores, am fost organizatorii principali, beneficiind de ajutorul și susținerea bisericii unde participăm.

Au participat în jur de 60 de persoane, iar în ziua de duminică numărul participanților a ajuns la 80. A fost o conferință de 3 zile, în care am căutat să prezentăm teme introductive în ce privește misiunea, teme precum: bazele, de ce biserica trebuie să facă misiune, responsabilitatea bisericii, chemarea la misiune, importanța rugăciunii în misiune și realitatea lumii înconjurătoare. Ne bucurăm să vedem că Dumnezeu începe să miște oamenii din Atalaya, un mare răspuns la rugăciunile noastre fiind păstorul bisericii unde mergem. Dumnezeu i-a deschis ochii și inima, iar în momentul de față se roagă să primească lumină de sus ca să înțeleagă când și unde va trebui să plece. Acesta este un mare pas înainte, având în vedere că acum un an nu voia să știe nimic de misiune, în concepția lui misionarii fiind oameni care cheltuie bani și pierd timpul, nefăcând mai nimic semnificativ. Mulțumim Domnului că astăzi nu mai gândește așa, ba din contra, el e cel care motivează biserica, povestind mereu cum Dumnezeu i-a schimbat inima și viziunea. Slavă Lui.

 Bola încă nu vrea să ne ocolească

Cum nu toate pot fi roz, bineînțeles că am avut parte și de lupte, încercări, piedici, asta ca să nu uităm că ne aflăm pe teritoriul inamicului, dușmanul sufletelor noastre, care nu vrea decât să nimicească lucrările Domnului și pe aleșii Lui. Cei care ne-ați urmărit ultimele noastre e-mail-uri știți despre ce e vorba, așa că voi încerca să evit repetiția și să menționez doar pe scurt cursul evenimentelor.

Ne-am întors în Atalaya plini de avânt și elan, dornici să facem mai mult din lucrurile pe care ni le-am propus pentru acest sfârșit de an, însă Amalia a fost pusă din nou la pat de febra tifoidă și, pe lângă aceasta, de o boala extrem de rară la oameni, și anume brucelosis. Slavă Lui că datorită îndurării Sale și datorită rugăciunilor voastre Amalia a primit tratamentul din Lima și acum e mai bine. Trebuie să ia antibioticele pâna la jumătatea lunii decembrie, sperând ca până atunci microbul să fie distrus complet. Se luptă zilnic cu oboseala generată de această boală și cu durerile de stomac, însă ne bizuim în continuare pe bunătatea și harul Tatălui ca să putem accepta toate fără șovăire, conștienți fiind de opoziția vrăjmașului, dar și de controlul pe care Dumnezeu îl are asupra vieții noastre. Planurile Lui sunt desăvârșite, chiar dacă nouă ne mai trebuie mult până ajungem să le înțelegem.

Debora are și ea ceva probleme, niște chisturi provocate de anumiți paraziți, însă acum e cu tratament pentru 10 zile și se pare că se simte mai bine. Zsolty s-a refăcut și el complet după tratamentul de tifoidă, iar acum se simte bine, analizele pe care le-a facut arătând că nu mai are nimic. Eu și Mathias suntem bine, mulțumită bunătății Lui.

Vizită de la Lima

Săptămâna trecută am avut parte de o vizită de la Lima. Oscar a venit însoțit de o echipă de americani, reprezentanți ai unei instituții cu care colaborează Segadores. Au venit în Atalaya ca să ne viziteze, să vadă cum merge lucrarea, urmând să meargă și în alte zone unde Segadores lucrează. Am mers cu ei să viziteze comunitatea ashaninka Sapani, prilej cu care am vorbit și cu șeful comunității în legătură cu reuniunea pe care au avut-o în data de 22 octombrie. Această reuniune a avut drept scop prezentarea lucrării pe care Segadores o face prin intermediul misionarilor ei, cerându-li-se oamenilor părerea cu privire la instalarea unei familii de misionari printre ei, ca să poată fi învățati din Cuvânt.

Șeful ne-a spus că ei ar fi de acord ca noi sau altă familie să trăim printre ei, dar ne-au zis că ar avea o problemă cu terenul pe care să ni-l dea ca să ne putem construi casa. Cu mulți ani în urmă au intrat în Sapani câțiva coloniști care au pus mâna pe terenul comunității, drept pentru care ei nu au suficient spațiu (teren) ca să se dezvolte ca grup de persoane. Din discuțiile cu șeful și alte două autorități am dedus că nu sunt interesați prea mult în a asculta Cuvântul, ci mai mult vor să ne aibă printre ei ca să îi ajutăm să își rezolve problema cu acele terenuri. Așa că pentru noi rămâne încă un semn de întrebare și încă un motiv de rugăciune pe mai departe. Plus că zilele acestea vor alege un nou șef, așa că va trebui să le facem o nouă vizită ca să vedem cum se mișcă apele cu noua conducere și care ar fi poziția noului șef cu privire la noi.

Călătorii programate pe luna noiembrie

Una dintre țintele noastre pe anul acesta a fost să vizităm cât mai multe comunități ashaninka, pentru a le lărgi perspectiva și, cu ajutorul lui Dumnezeu, să putem alege mai bine unde să ne implicăm pe termen lung. Cum știți din scrisorile anterioare am avut multe piedici, așa că, după multe rugăciuni, ne-am hotărât să reluăm această activitate, de această dată coordonând totul cu alte persoane. Sâmbătă ne așteaptă prima călătorie în Nueva Esperanza, urmând ca toată luna noiembrie să ne dedicăm la aceasta. Am mai plănuit cel puțin alte două călătorii în mai multe comunități din jur. Rugați-vă pentru noi ca Dumnezeu să ne dea vreme bună (aici, în junglă, începe perioada ploilor), izbândă în toate aceste călătorii și trecere înaintea oamenilor. Deja ne-am lovit de problema că suntem albi și că suntem acceptați printre ei doar dacă venim însoțiți de cineva de‑al lor.

Pe data de 29 noiembrie eu, Liviu, trebuie să fiu în Lima, deoarece am fost invitat la o conferință organizată de biserica unde mergem atunci când suntem în Lima, ca să vorbesc despre lucrarea din junglă și cum se pot implica bisericile într-o astfel de lucrare tribală. Am nevoie de susținerea voastră în rugăciune, ca Dumnezeu să vorbească prin mine și să miște inimile celor din Lima, care cu greu s-ar implica în vreo lucrare care presupune renunțarea la confortul și comoditățile vieții din capitală. Îmi doresc mult ca Dumnezeu să mă folosească pentru a face o trezire printre credincioși.

Motive de mulțumire:

-       Ameliorarea sănătății Amaliei și a Deborei

-       Impactul pozitiv pe care conferința de misiune l-a avut și dorința fraților de a organiza și anul viitor o altă conferință

-     Am reușit să îl înscriem pe Mati pentru anul viitor în clasa întâi (școala începe în martie, dar înscrierile se fac din octombrie) la o școală adventistă, care ne-a acceptat să îl învățăm noi, acasă, și ei să îl evalueze la câteva luni. Am primit și o reducere la înscrierea lui, însă dezavantajul e că trebuie să plătim lunar, ca și când ar asista la orele de clasă.

Motive de rugăciune:

-        În special pentru sănătatea Amaliei și a Deborei
-       Călătoriile pe care le avem programate toată luna noiembrie
-       Conferința din Lima la care voi participa
-       O nouă CHIRIE (proprietarul casei unde locuim ne-a anunțat că nu mai putem sta decât cel târziu până în decembrie, ceea ce înseamnă că trebuie să ne gasim o altă chirie. Această veste ne-a luat prin surprindere, deoarece trebuie să ne găsim ceva urgent, având în vedere faptul că la jumătatea lunii decembrie trebuie să fim în Lima).
     
     Vă dorim biruință în lupta credinței și să vă legați viața tot mai mult de El. Cel ce luptă până la capăt va căpăta cununa de învingător, dar să nu uităm că biruința se câștigă pe genunchi, în rugăciune. Suntem chemați să fluturăm steagul biruinței Mielului.

Mulțumim că ne sunteți alături și că luptați împreună cu noi pentru înaintarea Împărăției Regelui. Harul Lui să vă însoțească zi de zi.

Cu prețuire și adâncă recunoștință pentru ce faceți pentru noi și lucrarea Domnului de aici,

Liviu și Amalia Acatrinei

Familia Acatrinei este membră a Bisericii Creştine după Evanghelie, nr. 4 din Iaşi. Au plecat în Peru pe termen lung în anul 2007 şi şi-au început lucrarea în tribul Asheninka, alături de familia Dumitru, tot misionari români. Sunt implicaţi în lucrarea de plantare de biserici a misiunii Segadores şi scopul lor este să ducă Evanghelia celor care nu au avut niciodată posibilitatea să audă despre Dumnezeu.


liviu_aca@yahoo.com
amy11_grace@yahoo.com
Dacă doriţi să susţineţi şi financiar lucrarea familiei Acatrinei în Peru sunt deschise următoarele conturi:

RON RO78BRDE240SV68334902400
USD RO46BRDE240SV75299172400
EUR RO22ERDE240SV87247142400

BRD, Agenţia Dimitrie Mangeron, Şos. Naţională, nr.55, Iaşi

Vezi şi celelalte scrisori misionare în pagina:

Puls misionar român

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.