După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

sâmbătă, 31 octombrie 2015

† Pastorul Ioan Bunaciu a plecat la Domnul!

IOAN BUNACIU 7 ianuarie 1925 – 31 octombrie 2015

In noaptea de 31 octombrie 2015, Dr. Ioan Bunaciu a trecut la cele veșnice după o luptă cu boala și după lipsa pricinuită de plecarea soției sale, Otilia în data de 14 ianuarie 2015 la Domnul.

Originar din Gurba, Arad, pastorul si profesorul Bunaciu, si-a adus contributia in viata comunitatii baptiste din Romania intr-un mod evident. El a influentat viata a circa 400 de pastori baptisti in calitate de profesor si director al Seminarului Teologic Baptist, locul de formare al multor generatii de lucratori. A reusit, in vremuri de restriste, in ciuda opozitiei mai mult sau mai putin fatise venita din partea regimului comunist, sa mentina deschise, alaturi de alti inaintasi baptisti, portile institutiei de invatamant teologic baptist a cărui director a fost timp de 18 ani (1970-1988).

Cariera de dascal si-a exercitat-o din 1955 pana in 2010 cand a decis ca este vremea sa se dedice unei pasiuni mai vechi: scrisul. In toata aceasta perioada academica a predat la Seminarul Teologic Baptist din Bucuresti, Facultatea de Teologie Baptista a Universitatii din Bucuresti, Institutul Timotheus, Universitatea Biblica, Institutul Teologic Emanuel din Oradea, actualmente Universitatea Emanuel din Oradea, TCMI Haus Edelweiss din Austria. Ioan Bunaciu a obtinut titlul de Doctor in teologie in anul 1974 la Institutul Teologic Reformat din Cluj si titlul Doctor Honoris Causa oferit de catre Collegiul Milligan din Tennessee SUA.

Ioan Bunaciu a slujit si ca pastor la biserici baptiste din tara precum Biserica Baptista Harul din Lugoj, Biserica Baptista Nr 1 Manastur Cluj, Biserica Baptista Providenta din Bucuresti. Experientele legate de viata de slujire sunt descrise ad extenso, in cartile publicate in ultimii ani, in special in "Umbland pe ape printre stanci" si "Pelerin spre patria cereasca".

Ioan Bunaciu va fi înmormântat în București în Cimitirul Belu Evanghelic la o dată ce va fi comunicată ulterior. Dumnezeu să aducă mângâiere celor rămași în urmă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.