După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 7 octombrie 2015

Bogdan Emanuel Răduţ – Istoricul Alianţei Evanghelice din România

Odată cu evenimentele revoluţionare din decembrie 1989 şi prăbuşirea regimului comunist în România, viaţa cultelor a luat o altă înfăţişare. Vremurile de libertate şi democraţie, precum şi deschiderea graniţelor ţării, au produs o creştere explozivă a numărului de credincioşi şi de biserici. Deschiderea graniţelor a însemnat şi tiruri întregi cu ajutoare, Biblii şi literatură creştină. Statistic, se poate aprecia că a apărut câte o biserică la fiecare două zile, România fiind de asemenea şi ţara din blocul sovietic cu cea mai mare diasporă religioasă din lume.

 Predecesoarele Alianţei

Alianţa Evanghelică nu este un fapt singular în spaţiul evanghelic românesc. Deşi în interbelic nu au existat încercări de apropiere între culte, dat fiind faptul că spiritul epocii nici nu permitea acest lucru, au existat încercări de colaborare a cultelor în regimul comunist, dar acestea s-au făcut la demersul şi sub apanajul statului.

Prima formă de colaborare a apărut în 1950 când s-a format Federaţia Reprezentativă a Cultelor Evanghelice, în care intrau baptiştii, adventiştii de ziua a şaptea, creştinii după Evanghelie (cu ambele ramuri) şi penticostalii. Articolul 10 din Statutul Federaţiei prevedea ca în conducere să fie cinci delegaţi baptişti, trei adventişti, doi creştini după Evanghelie şi doi penticostali.
Continuarea: AICI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.