După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 7 septembrie 2015

Pastor Samy Tuțac – Un ateu provoacă creștinii să fie curajoși...

  • "De când un vot popular determină moralitatea? 
  • De când majoritatea este cea care determină voia lui Dumnezeu? 
  • De când valurile schimbătoare ale culturii determină ce spune Biblia cu adevărat? 
  • Și de când liderii spirituali au fost chemați să urmeze mulțimea? Credeam că au fost chemați să conducă mulțimea.” 

Ce ziceți dacă vă spun că aceste întrebări nu au fost puse de un lider creștin, ci de un ateu? Da, un ateu care critică lipsa de curaj a liderilor Bisericii de a-și susține valorile. Ce s-a întâmplat cu liderii în ultima vreme? De ce nu au suficient cuaj să facă ce trebuie? De ce a devenit conducerea tot mai slabă în Biserică și societate? 

Am căutat răspuns la aceste întrebări observând conducerea regelui Saul, omul care a uitat să pună curajul în "bagajele" sale. Deși a devenit rege, deoarece părea potrivit pentru rol, el niciodată nu a fost învingător în bătăliile lui lăuntrice. Pe dinafară, era înalt, chipeș și bine făcut. Pe dinăuntru, nu era înalt deloc. Din acest motiv, conducerea lui a fost lipsită de curaj și absolut deficitară. Când ostașii lui au plecat de la el, a intrat în panică și n-a mai ascultat de Cuvântul lui Dumnezeu. Când a fost confruntat cu propriul său păcat, nu a putut face față și și-a fabricat scuze. Când i-a fost teamă că pierde supunerea poporului, și-a construit cultul personalității. Când David a început să câștige popularitate, a devenit nesigur, gelos și a încercat să-l distrugă. 

Să fie și la noi aceleași probleme ca și la Saul? Am uitat oare să punem curajul în bagajele noastre? Trebuie să vină un ateu să ne învețe ce ar trebui să facem? Am convingerea că vom înțelege, în vremurile acestea tulburi, că fără curaj, nu contează cât de bune sunt intențiile noastre. 

Numai curajul ne permite să facem ceea ce ne este frică să facem. Și în plus, curajul și lașitatea sunt contagioase. Curajul liderilor va influența și pe alții și va determina dedicarea oamenilor față de valorile în care credem. Uneori Dumnezeu vorbește și prin atei...ca să se împlinescă Scriptura care zice:"Dacă voi veți tăcea, pietrele vor striga."


Pastor Samy Tuțac

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.