După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 17 septembrie 2015

† Focus News: Biserica homosexualilor din Rio de Janeiro

Vezi şi:

† "Bun venit homosexualilor în Biserica Creștină Contemporană din Rio de Janeiro!"


Marcos Gladstone si Fabio Inacio sunt co-fondatorii "Bisericii Crestine Contemporane". Ei sunt de orientare penticostala, si primesc cu bratele deschise pe gay si lesbiene. Aceasta "biserica" s-a nascut din visul lui Gladstone de a predica o "evanghelie" a iubirii si acceptarii tuturor oamenilor.

Aproape nevazuti cu cateva decenii in urma, penticostalii sunt acum a 5-a parte din populatia Braziliei, ea (Brazilia) fiind casa unui numar de romano-catolici, mai mare decat in orice alta natiune. Penticostalii sunt in general mult mai conservatori din punct de vedere social decat fratii lor catolici. Se opun cu inversunare avortului, care este interzis cu exceptia unor circumstante limitate, si de asemenea sunt impotriva casatoriilor gay.
 In ultimii ani, uniunile civile de acelasi sex, au primit aprobarea de a deveni casatorii complete, depline. Unele Biserici Penticostale Braziliene ofera chiar unele programe consacrate, sustinand ca sunt capabile sa "vindece" persoanele gay.

Dar nu la fel stau lucrurile in "Biserica Crestina Contemporana", care a sarbatorit saptamana trecuta a 9-a aniversare, cu raguseala si serviciu teatral intr-un cinematograf din Rio.

"Ei te primesc bine, te accepta, pentru ca Dumnezeu te iubeste asa cum esti" - spune Katia Simene, o lesbiana in varsta de 48 de ani care s-a alaturat lor in urma cu 3 ani.

Nascut catolic, Gladstone avea 14 ani cand familia lui s-a convertit la una din bisericile penticostale care s-a inmultit mult in cartierele sarace. A fost dat afara dupa ce a rupt un angajament de 4 ani (probabil logodna), reiesind ca e gay in jurul varstei 20 de ani.

"A fost un scandal imens in cadrul bisericii" a spus el, strigand pentru a fi auzit deasupra zgomotului a sute de "inchinatori" din noua "biserica". "Asa-zisa mama-soacra a spus tuturor - chiar si papagalilor, cainilor si perusilor."

Dupa aceasta, Gladstone a simtit ca nu se incadreaza in nici o biserica, asa ca a fondat "Biserica Crestina Contemporana" la etajul al 3-lea al unei cladiri doar cu scari, din cartierul boem Lapa din Rio, primele "servicii" atragand o duzina de enoriasi.

Printre primii convertiti a fost Inacio, care de asemenea a anulat o logodna cu o femeie si s-a dezlipit de o denominatie penticostala. De cand s-au casatorit, el si Gladstone au adoptat 2 copii, cu varsta actuala de 11 si 12 ani.

Impreuna ei au condus expansiunea "bisericii" la peste 3000 de membri in 3 orase, iar alte 3 ramuri fiind asteptate pana la sfarsitul anului.


In "serviciul" de saptamana trecuta - un zgomotos spectacol de aproape 3 ore, cu dans coregrafic si un amestec vioi de cantece devotionale - mai multi participanti s-au alaturat "bisericii" alunecand simbolic pe tricouri cu inscriptia "Zambeste, Isus te accepta". Unii "inchinatori" s-au prabusit pe podea tremurand, coplesiti de "ardoare spirituala" sau poate de caldura tropicala.

In timp ce majoritatea celor din congregatie sunt gay, ea include si heterosexuali. Cei mai multi au pe cineva iubit care este gay.

"Noi avem parinti de gay care s-au saturat de discursurile homofobe, s-au saturat de biserici care folosesc amvonul sacru pentru a predica despre politica in locul Cuvantului Lui Dumnezeu." - spunea Gladstone.

Lilian Sales - o vanzatoare in varsta de 28 de ani spunea ca "biserica" a umplut un gol spiritual dupa ce a fost exclusa din comutintatea ei penticostala traditionala.

"La cealalta biserica ei cred ca esti gay pentru ca esti posedat de diavolul" spunea ea, aparata de partenerul ei si al lor copil. "Aici toata lumea intelege ca Isus ne-a facut in acest fel, si e frumos."

articol de JENNY BARCHFIELD, tradus de Adi Moruz
Observator Creştin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.