miercuri, 15 iulie 2015

ActiveNews: Secretariatul pentru culte face ordine în privința moscheii: Va fi de 1.000 de persoane. BOR primește un teren la Istanbul

La sediul secretariatului de stat pentru culte din București a avut loc o conferință de presă la care au participat secretarul de stat Victor Opaschi și Iusuf Murat, Marele Muftiu al comunității musulmane din România.

Aceștia au lămurit problema moscheii de la București și a diferitelor zvonuri care circulă pe seama ei. Astfel, construcția va avea o capacitate de 1.000 de persoane, nu 6.000. De asemenea, nu se va construi nicio universitate, ci doar o grădiniță.

”Proiectul constă într-o simplă moschee, cu o capacitate de maxim 1.000 de persoane. Moscheea Carol I din Constanța are o capacitate de 800 de persoane. Nu stiu de unde a apărut în presă informația că vor studia 6.000 de studenți la această moschee. Dacă se va face, va fi o școală de vară unde copiii familiilor musulmane din București, dacă  doresc să-ți trimită copilul să învețe abecedarul religiei musulmane de la un duhovnic avizat de instituția pe care o reprezint, o pot face și pot învăța și limba maternă. Nimic altceva. Dacă nu se dorește, noi vom renunța și la această școală. Nu va fi cea mai mare moschee din Europa. Când am făcut o astfel de afirmație am vrut să evidențiez respectul pe care statul român îl are față de comunitatea turco-tătară din Europa”, a declarat Iusuf Murat, Mare Muftiu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.