După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

vineri, 26 iunie 2015

Ionel Tuțac – Românii chemați să învețe lecții în Italia - nu de limbă, ci de implicare civilă!

Peste 1 milion de italieni au ieșit în Piața San Giovani din Roma, duminică, 23 iunie, pentru a protesta împotriva legalizării parteneriatelor civile între persoane de același sex și împotriva programului de educație sexuală promovat în școlile publice. Nimeni nu s-a așteptat la un protest de o asemenea anvergură. Demersul societății civile i-a pus pe gânduri pe politicienii italieni, care au luat în considerare retragerea proiectului de pe ordinea de zi a Senatului.

Manifestația „Să ne protejăm copiii” a pornit ca o reacție împotriva propagandei teoriei genului, promovată încă de la grădință în Italia. Copiii din 45 de grădinițe italiene au fost invitați să se travestească și să-și exploreze reciproc trupurile.

Ideologia genului susține că genul nu este dat de identitatea biologică, masculină ori feminină, ci este un construct social care poate fi schimbat conform propriei opțiuni. Teoria este impusă în mod agresiv și ceea ce este cel mai grav este că impunerea ei cuprinde copiii de grădiniță, care nu și-au dezvoltat capacitatea de a analiza și a decide în această privință. Și mai grav este că promovarea ideologiei genului se face fără o înștiințare completă a părinților în ceea ce privește programa și fără a se cere acordul acestora.

Societatea civilă din Italia, Biserica Catolică, profesori, părinți au demonstrat la Roma împotriva acestui declin moral.

Există prejudecăți față de italieni – că sunt frivoli și instabili, atât în relațiile de afaceri cât și în dragoste. Manifestația de duminică demonstrează exact contrariul. Curajul sutelor de mii de demonstranți indică maturitatea unei societăți care înțelege pericolul unei legislații împotriva familiei și se implică activ în oprirea imoralității.

Ce lectie extraordinară de viață am primit din partea italienilor! Câte țări europene vor învăța să protesteze asemenea lor? Își vor asuma românii lecția italiană?

Dezbaterile cu privire la parteneriatele civile și la întemeierea căsătoriilor homosexuale sunt de mare actualitate, nu doar în America, dar și in Europa. Până în prezent 13 țări europene (Olanda, Belgia, Spania, Suedia, Norvegia, Portugalia, Islanda, Danemarca, Franta, Anglia, Tara Galilor, Luxemburg și Irlanda) au acceptat legalizarea parteneriatelor civile între persoane de același sex.  O parte a tarilor  din estul Europei au întarit prin legislatie ideea căsătoriei biblice, tradiționale, dintre un bărbat și o femeie. Printre acestea se numără: Belarus, Bulgaria, Croația, Ungaria, Letonia, Lituania, Moldova, Muntenegru,Polonia, Serbia, Slovacia, Ucraina și Macedonia. România încă este la răscruce de drumuri.

Este îngrijorător cum o minoritate homosexuală reușește să își impună agenda în detrimentul majorității. Modul în care homosexualii reușesc să își promoveze filozofia de viață și, mai grav, să o impună, trebuie să ne determine să ieșim din starea de indiferență. Este momentul să ieșim  public, cu un mesaj clar și coerent, altfel tăcerea noastră va lăsa loc larg degradării morale să se impună.

Avem instrumente puternice, la îndemână - mass-media și chiar manifestări publice de stradă, prin care putem să comunicăm care ne sunt principiile de viață și familie.
Demonstratia de duminică a italienilor este o lecție de viață pentru creștinii din România. O lecție pe care dacă o ignorăm va trebui să răspundem în fața lui Dumnezeu și a copiilor noștri. Care este România în care vor crește copiii și nepoții noștri? Vor învăța românii lectia italiană?

Răspunsul este în fiecare dintre noi.
Ionel Tuțac

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.