După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

duminică, 9 noiembrie 2014

Judecătorii din SUA renunţă la slujbe şi carieră pentru credinţa lor

Încă patru judecători din Carolina de Nord şi-au dat demisia din cauză că au refuzat să oficializeze nunţi între persoane de același sex.

      Pe data de 10 octombrie 2014 în Carolina de Nord a fost legalizată căsătoria gay. De atunci, şase judecători au refuzat să oficializeze aceste „căsătorii”. Ei au declarat că nu vor să meargă împotriva credinţei lor creștine și nu pot oficializa căsătorii între persoane de acelaşi sex.

     Săptămâna trecută judecătorul Rockingham County, judecătorul Ioan Kallam Jr. și judecătorul Gilbert Breedlove au demisionat din funcție din cauza legalizării căsătoriilor între homosexuali. Imediat mass-media a descoperit că încă cel puţin patru judecători au făcut acelaşi lucru.

    Toţi cei şase judecători: Kallam, Breedlove, Bill Stevenson (Judecătoria din Gaston), Tommy Holland (Judecătoria din Graham), Gayle Myrick (Judecătoria din Union) și Jeff Powell (Judecătoria din Jackson) declară că așteaptă îndrumarea Lui Dumnezeu în ceea ce priveşte viaţa şi cariera lor de acum înainte.

      Căsătoria cuplurilor gay a devenit legală în 30 de state, după decizia Curţii Supreme din USA. Stevenson este cel mai recent judecător care a demisionat din funcție tot datorită acestei legi. Deși tocmai acum a fost făcut public adevăratul motiv al demisiei sale, el a demisionat încă din data de 16 octombrie 2014, după doar 6 zile de la intrarea în vigoare a acestei legii. „A fost ceva ce trebuia să fac din conștiință”, a declarat Stevenson pentru un cotidian afiliat la NBC. „Nu am putut să încalc poruncile Domnului şi să oficializez căsătorii între persoane de acelaşi sex, nu am putut să fac asta. La ce-i ajută unui om să câștige toată lumea, dar să-și piardă sufletul?”, a declarat Stevenson.

    Deși Stevenson a fost judecător doar un an și jumătate, el nu este îngrijorat de faptul că și-a pierdut locul de muncă (plătit cu mai mult de 50.000 de dolari pe an), după cum a relatat ziarul Winston‑Salem.

    În vârstă de cincizeci și opt de ani, judecătorul Holland, care este, de asemenea, baptist, a spus că știa că va trebui să demisioneze de îndată ce va primi un memoriu din partea statului în care se spune că magistrații ar trebui să aplice noua lege referitoare la căsătorie, indiferent de ce vor ei și de convingerile lor personale cu privire la căsătoria între persoane de același sex.

    „Atunci când judecătorii federali au decis că este legală căsătoria gay și în Carolina de Nord, iar una dintre atribuțiile unui judecător este de a efectua ceremonii de căsătorie, am știut că nu pot aplica această lege," a declarat Holland pentru The Christian Examiner. „E împotriva convingerilor mele. E împotriva a ceea ce spune Biblia... Am fost crescut într-o familie de creștini. Dumnezeu a avut mereu grijă de mine.”

     Myric, în vârstă de 64, a declarat, de asemenea, că nici ea nu putea merge împotriva propriilor convingeri: „Despre căsătorie eu cred că a fost rânduită de Dumnezeu între un bărbat și o femeie", a declarat Myrick pentru The Christian Examiner. „Pentru mine, să fac ceea ce statul a zis că trebuie să fac, sub sancțiunea legii, ar însemna să merg împotriva convingerilor mele, iar eu nu sunt dispus să fac asta. Vreau să onorez ceea ce spune Cuvântul Domnului."

    Powell, care este acum fost judecător în regiunea Jackson, iar în prezent este pastor la biserica Tuckasegee Wesleyan, a confirmat pentru câteva surse că el a demisionat din cauza problemei căsătoriei între persoane de același sex, dar a refuzat să comenteze mai mult.

    În timp ce acești judecători sunt doar șase din cele 670 de judecătorii din toate regiunile care servesc în Carolina de Nord, alți judecători creștini, care nu au demisionat, au declarat că nu vor pur și simplu să oficializeze căsătorii între persoane de același sex, conform legislației în vigoare, ceea ce ar putea avea drept consecință demiterea lor.

    Conform ziarului Winston-Salem, senatorul statului Carolina de Nord, Phil Berger, alături de alți 27 de republicani au solicitat Oficiului de Administrație a Instanțelor din Carolina de Nord să protejeze funcționarii de stat care refuză să participe la căsătoriile gay din cauza convingerilor religioase.

    Berger a spus, de asemenea, că va elabora un proiect de lege care va acorda protecție pentru funcționarii de stat care nu sunt de acord cu căsătoriile gay, din convingeri religioase. „Aici, în Rockingham County, forțând Magistratul Kallam să renunțe la libertățile religioase pentru a salva slujba lui este pur și simplu greșit", a spus Berger.

     Avocații căsătoriilor gay nu sunt de acord cu poziția lui Berger și susțin că magistrații trebuie să fie dispuși să susțină și să interpreteze în măsura deplină a legii.

   „În timp ce noi înțelegem oamenii având propriile convingeri religioase, noi nu credem că e vorba de discriminare religioasă. Este vorba mai mult despre magistrații care trebuie să își facă treaba lor și să respecte legea", a declarat Rick McDermott, un membru al consiliului de administrație al grupului de avocați, Equality NC, care susțin căsătoriile gay.

Surse: www.persecution.org
            www.christianpost.com
   via Agenția Kairos

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.