După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 6 ianuarie 2021

Peter Costea 🔴 Disprețul nemeritat față de cei care refuză vaccinarea

Cariera și traiectoria vieții m-au format să vin în sprijinul celor disprețuiți, marginalizați și abuzați de cei mai puternici. Să le pledez cauzele în tribunale și să le fiu o voce în spațiul public.

Fie că e vorba de valorile creștine, libertățile fundamentale asaltate de secularismul radical al începutului Mileniului III, ori îndoctrinarea în secularismul disprețuitor promovată de mass media, caut să apăr adevărurile celor care cred în Adevăr.
Ne vaccinăm ori nu ne vaccinăm? Asta pare să fie întrebarea zilei de câteva luni încoace. Un oarecare conflict, mai mult sau mai puțin vocifer, pare să se fi iscat în jurul acestei întrebări.
Versiunea oficială a goliatului secular este că toată lumea trebuie să se vaccineze; că a refuza să te vaccinezi dovedește îngustimea minții; că a refuza să fii vaccinat dovedește că ești „anti-science / anti-știință”; că a nu face cum spun „experții” dovedește că ești „talibanic” etc. Invective de genul acesta apar cu duiumul și sunt promovate cu nesaț de jurnaliștii plătiți din fondurile europene.
Ceea ce vedem este, de fapt, rezultatul unei strategii foarte bine puse la punct. În primăvara lui 2020 EU a adoptat o singură versiune a „adevărului” privind coronavirusul, marginalizându-le pe toate celelalte și insistând că toți cetățenii UE trebuie să gândească și să facă aidoma celor puțini (plasați în vârful eșafodului unional) care gândesc asupra subiectului.
Încă din primăvară, EU și Parlamentul European au lansat acțiuni de „contracarare” a „dezinformării” privind coronavirusul, prin care se înțelegea orice opinie contrară celei oficiale. La fel ca pe vremea comunismului și a nazismului.
Au cerut cenzurarea paginilor de FB, lansarea de acțiuni penale împotriva cetățenilor care gândesc diferit, și au silit o uniformizare a gândirii.
Mass media întregului continent s-a conformat întocmai, inclusiv cea din România. A fost practic imposibil să dai peste articole care să devieze de la linia oficială a Bruxellesului. Dacă oameni de știință, experți în epidemiologie ori alte ramuri similare ale științei publicau opinii contrare, erau cenzurați, unii chiar dați în judecată ori paginile lor de FB erau închise.
Calomnierea celor care refuză să se vaccineze nu cunoaște limite. Presa e plină de astfel de articole defăimătoare. În opinia mea, cei care sunt sceptici de larghețea statului secular merită aprecieri, nu calomnii.
Libertatea de a alege este fundamentală. Este legată de libertatea de conștiință. Cele două sunt legate de drepturile parentale. Acestea trei sunt legate de libertatea religioasă. Apoi de alte libertăți și drepturi constituționale, cum ar fi gândirea liberă, libertatea de expresie, dreptul la un nume bun și o reputație bună, libertatea cetățeanului de a nu fi constrâns de stat să acționeze împotriva convingerilor personale etc.
Nici Autoritatea Supremă, adică Dumnezeu, nu ne constrânge să acționăm împotriva voinței noastre. Îmi amintesc în acest context cuvintele Mântuitorului adresate omului bolnav: „vrei să te faci sănătos?” (Ioan 5:6).
O întrebare care dovedește că Divinitatea are respect față de om și simțămintele lui. Din asta eu înțeleg că cei care vor să fie vaccinați și cei care nu vor să fie vaccinați trebuie să fie respectați în mod egal. Demnitatea lor este egală.
Nu pledez pentru sau împotriva vaccinărilor. Acestea sunt alegeri pe care fiecare persoană trebuie să aibă libertatea să le facă fără ca statul să i le impună.
Pledez, însă, pentru libertate în mijlocul pandemiei și a haosului politic și mediatic la care suntem supuși, împotriva voinței noastre, de un an de zile.

Peter Costea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.