După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

sâmbătă, 19 decembrie 2020

ICC avertizează că ordonanța împotriva convertirii din Uttar Pradesh, India va „incita mai mult” la persecuție

Uttar Pradesh, cel mai populat stat al Indiei, a aprobat o lege controversată împotriva convertirii, iar experții avertizează că va „incita la mai multă violență motivată din punct de vedere religios” pe măsură ce atacurile asupra creștinilor indieni și a altor minorități religioase continuă să crească.

Potrivit celor de la International Christian Concern care supraveghează persecuția, cabinetul de stat din Uttar Pradesh, condus de ministrul șef Yogi Adityanath, a aprobat în noiembrie o ordonanță, care este destinat să reducă „convertirile religioase forțate sau necinstite.”

Conform ordonanței, convertirile religioase vor fi pedepsite cu închisoarea de la unu la cinci ani și cu o amendă de 15.000 de rupii (aproximativ 203 dolari). Iar convertirile religioase ale minorilor, femeilor sau membrilor comunităților unei caste de jos vor fi pedepsite cu închisoarea de la 3 la 10 ani și cu o amendă de 25.000 de rupii (aproximativ 339 de dolari).
ICC constată că odată ce guvernul statului Uttar Pradesh nu și-a preluat atribuțiile, constituția Indiei dă guvernatorului puterea de a pune în aplicare ordonanța care va rămâne valabilă timp de șase luni. Aceasta va fi apoi confirmată de guvernul statului Uttar Pradesh atunci când se va convoca.

Ca o justificare pentru ordonanță, ministrul șef a invocat îngrijorările cu privire la „jihadul dragostei”, din teama că multe femei hinduse sunt păcălite cu convertirea la Islam prin căsătoria cu bărbați musulmani.

Cu toate acestea, ICC observă că, din punct de vedere istoric, naționaliștii hinduși radicali au folosit „spectrul convertirilor religioase în masă la creștinism ca justificare pentru a adopta legi similare care limitează libertatea religioasă”, deși creștinii reprezintă doar 2,3% din populație.

Legi similare împotriva convertirii au mai fost, de asemenea, adoptate în mai multe state conduse de partidul naționalist hindus Bharatiya Janata (BJP), inclusiv Odisha, Madhya Pradesh, Arunachal Pradesh, Chhattisgarh, Gujarat, Jharkhand, Himachal Pradesh și Uttarakhand.

Aceste legi au stimulat grupările militante hinduse în a face acuzații false împotriva creștinilor. Poliția trece adesea cu vederea violența comisă împotriva credincioșilor din cauza acuzațiilor false de convertiri forțate.

William Stark, Directorul Regional al ICC pentru Asia de Sud, a declarat că grupul este „profund dezamăgit” să vadă că Uttar Pradesh aprobă ordonanța împotriva convertirii.

„Asemenea legi sunt abuzate pe scară largă de naționaliștii hinduși radicali din cauza ambiguității lor juridice”, a afirmat Stark. „Adesea, aceste legi oferă o justificare pentru naționaliști să atace liderii creștini în voie. Doar unul singur trebuie să anunțe că un pastor a fost angajat în convertiri forțate pentru a justifica un asalt. Cum atacurile asupra creștinilor indieni și a altor minorități continuă să crească, aprobarea unei ordonanțe împotriva convertirii în cel mai populat stat al Indiei nu va face decât să incite la mai multă violență motivată din punct de vedere religios.”

Aproape 200 de milioane de oameni trăiesc în Uttar Pradesh și aproximativ 350.000 sunt identificați ca fiind creștini.

Un raport din iulie al Asociației Evanghelice din Delhi, India a constatat că majoritatea crimelor motivate de ură ale țării au avut loc în Uttar Pradesh, cu numeroase rapoarte despre creștinii care sunt acuzați, amenințați și atacați pe nedrept.

Grupul care supraveghează persecuția Open Doors SUA notează că, de când premierul Narendra Modi și partidul său BJP au ajuns la putere în 2014, minoritatea creștină a Indiei s-a confruntat cu persecuții din ce în ce mai mari din partea grupurilor militante hinduse.

Țara se află pe locul 10 în Lista Mondială de Supraveghere a țărilor în care este cel mai dificil să fii creștin.

Cu toate acestea, India nu a fost numită de către Departamentul de Stat al SUA ca fiind printre „țările de care ridică îngrijorări” care au „practicat sau tolerat încălcări sistematice, continue sau revoltătoare ale libertății religioase.”

Într-o declarație pentru The Christian Post, grupul de susținători ai The Federation of Indian American Christian Organizations of North America [Federației indiano-americane ale organizațiilor creștine din America de Nord] – FIACONA – a declarat că a fost „profund dezamăgit” că India nu a primit denumirea de CPC în acest an.

„Guvernul național a permis violenței împotriva minorităților și a lăcașurilor lor de cult să continue în voie, implicându-se și tolerând discursuri de incitare la ură și la violență”, a declarat FIACONA. „Guvernul indian condus de partidul naționalist hindus BJP continuă să pretindă atât de convenabil că toate aceste violențe împotriva creștinilor din India sunt incidente izolate și nu fac parte din politica guvernului.

„Deși este posibil să nu fie politica guvernului indian, este cunoscut public faptul că politica partidului naționalist hindus al prim-ministrului Modi este cea care conduce guvernul”, a adăugat grupul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.