După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 19 noiembrie 2020

Vor fi creștinii conservatori dați în judecată? Sau îndepărtați din societate?

Vreau să vă asigur că titlul acestui articol nu este doar de momeală. Mai degrabă reflectă sentimentele foarte deschise ale extremei stângi, a comentatorul politic Keith Olbermann. Acesta a fost foarte clar.
Înainte de a împărtăși exact cuvintele lui, aș vrea să fie foarte clar. Răspunsul meu la întrebarea dacă vor fi creștinii conservatorii, în curând, urmăriți penal cu milioanele și eliminați din societatea americană este un categoric (dar limitat) nu.
Un categoric „nu” pentru că sub nicio formă zeci de milioane de creștini conservatori n-ar lăsa să se întâmple acest lucru pur și simplu. Nicio șansă.
Este un „nu” limitat pentru că parțial s-a întâmplat deja. Creștinii conservatori au fost judecați pentru convingerile lor creștine. Am fost închiși pentru credința noastră, chiar aici, în America, în secolul 21.
În sens mai larg, am fost marginalizați și opriți de o cultură a anulării și de spiritul intimidării. Și cu cât ne îndoim mai mult și renunțăm, cu atât va fi mai rău. Acum este timpul să te ridici și să vorbești. Și în timp ce sentimentele lui Olbermann pot fi extreme, ele nu sunt izolate.
De ani de zile am documentat în privința modului în care creștinii conservatori au fost comparați cu Hitler, cu naziștii, cu KKK, cu ISIS, și asta a fost cu mult înainte ca Donald Trump să apară pe scena politică.
Am furnizat citate textuale ale protestatarilor care doresc ca noi să fim aruncați la lei sau uciși în alte moduri.
Și, din nou, acest lucru nu a avut nicio legătură cu ostilitatea față de președintele Trump. Ura a venit ca răspuns la ideologia noastră conservatoare, biblică, mai ales, atunci când a venit vorba de activismul LGBTQ. Și indiferent cât de iubitori, grațioși sau plini de compasiune eram, tot eram urâți, ca niște oameni care reprezentau un pericol pentru societate. Oameni care ar trebui îndepărtați.
Așa cum a declarat un critic pe pagina mea de Facebook: „Este vorba de acești oameni care se consideră doctori, ei sunt cei în neregulă din lumea asta.”
„Oamenii ca el ar trebui legați de mâini și de picioare, bătuți în mod repetat în cap cu cartea lor de basme, până când au spasme [sic] din cauza daunelor majore al sistemului nervos și până când vor sângera abundent din capetele lor ignorante”.
Da, „oameni ca el”, adică, oameni ca tine, dacă ar fi să-mi împărtășesc convingerile. În nici un caz nu am fost singura țintă a furiei acestei persoane demente.
În ceea ce-l privește pe Olbermann, ale cărui cuvinte ajung la mult mai mulți oameni decât ajunge acea recenzie de pe Facebook, pe 9 octombrie a spus: „Sarcina este dublă. Teroristul Trump trebuie învins, trebuie distrus, trebuie devorat la urna de vot. Și apoi el, și echipa lui, și susținătorii lui, și colaboratorii lui, și Mike Lees și William Barrs și Sean Hannnitys și Mike Pences și Rudy Gulianis și Kyle Rittenhouses și Amy Coney Barretts trebuie să fie urmăriți penal și condamnați, scoși din societatea noastră, în timp ce noi încercăm să construim societatea și să reconstruim lumea pe care Trump aproape a distrus-o îndreptând- spre virus. Țineți minte asta.” (El s-a referit, de asemenea, în critica lui la susținătorii lui Trump ca „viermi” și „cretini”.)
Desigur, acest lucru este mai mult decât deplasat și mi-e milă de Olbermann mai mult decât orice. El este cu siguranță zelos. Și sunt sigur că el ia poziție pentru lucruri bune. Dar acest lucru sfidează bunul simț, este total iresponsabil și foarte periculos.
Din fericire, acest lucru nu a fost difuzat pe rețeaua TV, ci mai degrabă pe noul canal YouTube Olbermann (care are acum 123K abonați). Și în timp ce clipul are 8.6K de aprecieri, are, de asemenea, și 7.3K de respingeri.
Dar fără îndoială, cuvintele sale reflectă o ostilitate în creștere care există față de creștinii conservatori în multe locuri din America zilelor noastre. Nu îndrăznim să o subestimăm.
Și chiar dacă acest clip este mai vechi de o lună, îl aduc astăzi înainte din cauza atitudinilor care ies deja la suprafață în aparenta înfrângere electorală a lui Trump. Nu mai este nevoie să te abții!
Cu toate acestea, ceea ce se întâmplă nu este din cauza că mulți dintre noi am votat cu Trump. După cum am menționat, ostilitatea a fost acolo cu mult înainte de a veni el pe scena, și va rămâne acolo mult timp după ce va pleca.
Este mai mult o ură ideologică decât una politică, un sentiment bazat pe diferențe morale profunde, o ură care poate deveni cu ușurință violentă, așa s-a întâmplat adesea de-a lungul secolelor și în ultimele luni.
Tocmai din acest motiv este normal să ne întrebăm: pe baza căror acuzații vor fi judecați și condamnați oamenii ca noi? (Să fim mai specifici: cu privire la ce acuzații ar trebui Amy Coney Barrett să fie urmărită penal și condamnată?)
Și, mai exact, cum vor fi oamenii ca noi îndepărtați din societate? Închisoare? Lagăre de concentrare? Ceva mai rău?
Din nou, nu am nici cea mai mică teamă că ceva de genul acesta ar putea să se întâmple în viitorul imediat aici, în America. Țara ar trebui să decadă în așa măsură încât să întreacă imaginația noastră, ca acest lucru să se întâmple atât de repede. Dar fiecare pas în această direcție este un pas periculos și fiecare pas ar trebui să primească rezistență.
Este adevărat că Trump a stârnit ostilitățile cu propria lui retorică iresponsabilă. Trebuie să continuăm să ne separăm de aceste cuvinte și sentimente.
Dar să nu ne înșelăm. Trump nu este problema finală. Ci convingerile noastre. Credința noastră. Valorile noastre. Biblia noastră. Dumnezeul nostru.
Este pe cale ca lucrurile să se înrăutățească în țara noastră. Hotărâți-vă să rămâneți puternici. Hotărâți-vă să spuneți adevărul. Hotărâți-vă să nu acționați mânați de frică. Hotărâți-vă să nu trăiți pentru laudele oamenilor. Hotărâți-vă să nu fiți marginalizați.
Și să nu răspundeți la ură cu ură. Să-i arătăm lui Keith Olbermann cine suntem noi cu adevărat. Să învingem răul prin bine.
Michael Brown

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.