Ministrul suedez pentru egalitatea de gen, Åsa Lindhagen, a sugerat, de asemenea, ca avorturile efectuate aici de femeile poloneze să fie plătite de contribuabilii suedezi.
„Permiteți femeilor poloneze să avorteze în Suedia!“ a postat Lindhagen pe Instagram. „Este timpul ca Suedia să ajute femeile poloneze în același fel în care Polonia ne-a ajutat pe noi mai demult!”
În anii 1960, când avortul a fost interzis în Suedia, mii de femei suedeze au mers în Polonia, unde avortul era legal. La acea vreme, Polonia se afla sub dominație comunistă.
Acum, Polonia, o țară în mare parte catolică, protejează bebelușii nenăscuți de avorturi în aproape toate circumstanțele.
Pe 22 octombrie, curtea sa constituțională a anulat una dintre puținele excepții permise în legea avortului din 1993 – avortul bebelușilor nenăscuți cu dizabilități. Judecătorii au decis că excepția încalcă constituția deoarece discriminează ființele umane cu dizabilități.
Decizia ar putea salva viețile a mii de bebeluși. Oficialii polonezi din domeniul sănătății au raportat 1.100 de avorturi în 2019. Polonia permite în continuare avorturile în cazurile de viol, incest sau amenințări la adresa vieții mamei.
Activiștii pentru avort au pornit revolte în Polonia de când a fost anunțată hotărârea, vandalizând clădirile și întrerupând serviciile bisericești. Aproape 100 de persoane au fost arestate, potrivit unui recent raport AP.
Suedia permite ca bebelușii nenăscuți să fie avortați din orice motiv până la 18 săptămâni și forțează moașele să participe la avorturi împotriva conștiinței lor.
De asemenea, s-a implicat în promovarea avortului în întreaga lume. În luna mai, liderii politici suedezi au fost criticați pentru cheltuirea a 2 milioane de dolari cu promovarea avorturilor în țările africane în curs de dezvoltare care, la vremea respectivă, aveau mare nevoie de materiale sanitare pentru a combate COVID-19.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.