După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 23 noiembrie 2020

Coreea de Nord: creștini executați pentru că dețin Biblia, nou-născuții uciși

Un nou raport a dezvăluit atrocitățile făcute creștinilor nord-coreeni arestați pentru credința lor, inclusiv avorturi forțate, uciderea copiilor nou-născuți și moartea prin executare pentru motivul că dețineau o Biblie.

Korea Future Initiative, cu sediul la Londra, a publicat cel mai recent raport al său, „Persecutând Credința: Informații ale încălcării libertăților religioase în Coreea de Nord”, care include detalii din 117 interviuri cu cei exilați din țara izolată.

Ancheta se documentează analizând 273 de victime ale încălcărilor libertății religioase, cu vârste cuprinse între doar 3 ani și peste 80 de ani.

Deși adepții diferitelor religii sunt reținuți în taberele de „reeducare” din Coreea de Nord, cele mai aspre pedepse sunt rezervate creștinilor, se arată în raport.

Peste 200 de creștini au fost identificați ca victime pedepsite pentru infracțiuni, inclusiv practici religioase, activități religioase în China, posesia unor obiecte religioase, contact cu persoane religioase, vizitarea unui lăcaș de cult și împărtășirea credințelor religioase.

O fostă prizonieră și-a amintit că: „Bărbații au fost bătuți ca niște câini. Chiar și în celulă. Au țipat ca nebunii, pentru că a durerile arau greu de îndurat.

"Chiar dacă femeile au fost bătute mai puțin, am fost lovită în față și pielea mi s-a rupt și am sângerat foarte mult. Ofițerii mi-au spus să șterg sângele, așa că l-am curățat. Am plâns mult când m-au lovit din nou. A curs sânge și s-au observat infecții în timpul următorului meu examen preliminar. M-au lovit din nou pentru că am plâns ".

În mai multe cazuri, deținuții găsiți cu o Biblie sau broșuri religioase au fost executați de un echipaj de executare, în timp ce alții au fost închiși în cuști electrificate și hrăniți cu supă diluată. Alții au fost executați pentru contrabandă cu literatură biblică.

Într-un caz, o victimă găsită în posesia unei Biblii a fost executată public în fața a peste 1.000 de persoane. Victima a fost legată de un stâlp de lemn și executată de un echipaj de executare MPS.

Un martor a spus pentru KFI: „Am văzut carnea căzând. Atât de aproape eram."

Un alt bărbat, care s-a convertit la creștinism, ar fi fost închis într-o cușcă metalică care avea doar 3 metri înălțime și 4 metri lățime.

„Erau bare de oțel pe toate cele patru fețe care erau alimentate cu electricitate", a spus el pentru KFI. „De obicei, prizonierii stăteau doar trei sau patru ore în cușcă, dar eu am stat acolo 12 ore și m-am rugat. M-am tot rugat lui Dumnezeu să mă mântuiască ". Bărbatul a leșinat înainte de a fi bătut de gardieni.

Anchetatorii au studiat 32 de incidente de violență sexuală împotriva femeilor - care reprezentau 60% din victimele identificate în raport - și avorturi forțate.

De exemplu, în centrul de detenție preventivă MSS al provinciei North Hamgyong, femeile însărcinate au fost forțate să facă o injecție pentru a declanșa travaliul. După ce au născut bebeluși vii, nou-născuții erau luați de la ele, sufocați de gardieni folosind folii de plastic sau saci de pânză și apoi aruncați.

„Mamele copiilor avortați au fost forțate să reia munca a doua zi după avort și fără medicamente sau odihnă”, se menționează în raport.

Potrivit raportului, fetele de până la 3 ani au fost supuse forțat unor percheziții „degradante interne și invazive în cavitatea corporală”.

În unele cazuri, familii întregi au fost arestate și condamnate la lagăre politice și separate pentru motivul că au aderat la creștinism.

Un individ intervievat a povestit cum 10 participanți la grupuri de studiu biblic au fost arestați și condamnați la lagăre politice. Ulterior, părintele uneia dintre victime a fost informat că copilul lor a murit într-un lagăr de prizonieri politici.

Il-lyong Ju, un avocat al drepturilor omului exilat care a ajutat la redactarea raportului, a declarat că nord-coreenii sunt „îndoctrinați să disprețuiască religia încă de la o vârstă fragedă” și „să-l slăvească pe liderul suprem”.

„Acțiunile crude ale câtorva privilegiați din Coreea de Nord care ne iau viața și ne controlează gândurile trebuie prevenite”, a spus el.

„Oficialii nord-coreeni, ale căror crime evocă gândurile despre Auschwitz, trebuie identificați și trași la răspundere. Și de asemenea nu trebuie să uităm mărturiile supraviețuitorilor din acest raport care au întâlnit moartea, în Coreea de Nord. Aceasta este cea mai mică măsură pe care noi, nord-coreenii liberi și dumneavoastră, cititorul căruia i s-a acordat libertatea la naștere, îl putem face ca un act al nostru colectiv pentru umanitate. Noi avem libertate. Poporul nord-coreean nu. ”

Într-un raport realizat pe o perioadă de șapte luni în 2019-2020, KFI a spus că speră să „ofere un număr exact a acțiunilor de documentare în ce privește încălcări ale libertății religioase comise împotriva cetățenilor nord-coreeni și să informeze forumul decizional de la nivel internațional”.

Condusă de Kim Jong Un, Coreea de Nord s-a clasat, în ultimii 18 ani, ca fiind cel mai rău loc al persecuției creștinilor din lume pe lista de supraveghere mondială Open Doors din SUA.

Kenneth Bae, un pastor american de origine coreeană care a fost ostatic în Coreea de Nord din anul 2012 până în anul 2014, a povestit cum guvernul nord-coreean se teme mai mult de creștini decât de armele nucleare. Potrivit lui Bae, majoritatea nord-coreenilor nu au auzit niciodată numele lui Isus.

„Au spus: „Nu ne temem de armele nucleare ... ne temem de cineva ca tine care să aducă religia în țara noastră și să o folosească împotriva noastră și atunci toată lumea se va întoarce la Dumnezeu și aceasta va deveni țara lui Dumnezeu și vom cădea.” a relatat Bae.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.