După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

duminică, 8 noiembrie 2020

4 semne sigure că o biserică nu crede de fapt Biblia

 

De ce îmi ziceți: ‘Doamne, Doamne’ și nu faceți ce spun Eu? - Luca 6:46, NTR


Dacă știi aceste lucruri, sunteți fericiți dacă le faceți. - Ioan 13:17, NTR

Arată-ne ce faci și putem decide singuri dacă tu crezi sau nu Biblia.


O prietenă de-a mea a comentat la niște întrebări fără sens pe care unii din prietenii noștri de pe Facebook le-au sugerat să fie puse în fața comitetelor de cercetare a pastorilor. Cele mai multe, a spus ea, sunt inutile, deoarece presupun din start răspunsul.

A întreba un comitet de cercetare dacă ”Biserica dumitale crede Biblia?” nu are nici un sens.

Pentru că toți vor răspunde afirmativ și nu te vei afla într-o postură mai bună decât dacă nu ai fi pus întrebarea.

Așteaptă un minut”, a spus prietena mea, oprindu-se pe sine din discuții. ”Tocmai mi-am amintit de un moment în care pastorul meu a răspuns diferit la asta”.

A fost perioada anului, relata ea, când vizitatorii au trecut prin biserica lor, toți aparent în căutarea unei biserici care să îndeplinească standardele lor (desigur) înalte. Mulți sunt tineri adulți, a spus ea, adesea cu cerințe imposibil de stricte.

Un vizitator de 18 ani s-a apropiat de pastorul Daniel Harrell și l-a întrebat destul de grosolan: ”Crede această biserică Biblia?” Daniel a fost gânditor o clipă, apoi a spus: ”Nu, noi nu credem”.

Tânărul auzise ceea ce voia să audă și ieșise afară, determinat să nu se mai întoarcă niciodată.

Notă: Vă rog să notați că el era pus pe glume.

Mai târziu, pastorul a relatat acest incident conducătorilor săi. El a spus: ”Singurul răspuns la această întrebare care are sens este să ascultăm ceea ce predicăm și să observăm ceea ce facem. Fă-ți propria hotărâre. Nici un alt răspuns nu este suficient.”

La urma urmei, în apărarea pastorului Daniel, a spune ”da, noi credem Biblia” este la fel de lipsit de sens ca și când ai întreba pe cineva dacă a delapidat fondurile companiei sau a comis adulter. Aproape întotdeauna vor răspunde cu ”Nu”.

Oricine ar face așa ceva nu are probleme să mintă despre asta.

La fel, oricine se compromite în predarea Cuvântului nu va ezita să spună că crede Biblia. (Notă: Dr. Daniel Harrell este în prezent redactor-șef al publicației Christianity Today și încă crede Biblia.)

Unele întrebări sunt inutile, deoarece răspunsurile vor fi inutile.

Dovada, evidența, se află în viața și conduita individului.

Urmăriți-mi viața și veți ști ce cred eu.

Dar să admitem clar aici: multe biserici în mod clar nu cred Biblia.

O biserică nu crede Biblia dacă…

1. Nu practică ceea ce învață Scriptura

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci prin faptă și adevăr. (1 Ioan 3:18, NTR)

Dacă nu o practică, nu o cred. Punct.

Se îndreaptă către instanțele de judecată pentru a-și soluționa disputele? Ei nu cred Biblia. Ei primesc dependenți activi și adulteri la amvoane deoarece, după cum se spune, ”suntem cu toții păcătoși” și ”cine suntem noi să judecăm?” Ei nu cred Biblia. Ei iubesc oamenii lumii mai mult decât îi iubesc pe cei de la propria lor confesiune cu care nu sunt de acord asupra problemelor doctrinare; ei nu cred Biblia.

2. Scuză practicile nebiblice

Un prieten de-al meu a fost pastor interimar al unei biserici care avea un cuplu necăsătorit ce locuia împreună în concubinaj, în timp ce ocupau și funcții de conducere. Când a preluat acea pastorație provizorie, diaconii l-au asigurat că vor rezolva această situație. Câteva luni mai târziu devenea evident faptul că conducerea se temea să înfrunte cuplul și nu avea intenția de a se ocupa de această chestiune. Așadar, prietenul meu a demisionat.

Acea biserică nu crede Biblia, indiferent de ceea ce spun sau învață.

Biserica care l-a făcut pe pastor o unealtă a lor și i-a pus pe diaconi să se ocupe de ridicarea grea (adică de niște decizii majore) nu crede Biblia.

Domnul nostru a spus: De ce îmi ziceți: ‘Doamne, Doamne’ și nu faceți ce spun Eu? - Luca 6:46, NTR

3. Raționalizează minunile și spiritualizează învierea

Nimic nu identifică o biserică liberală (prin care ne referim la ”compromis”) mai repede decât aceasta. Pentru o astfel de biserică miracolele nu au fost cu adevărat supranaturale, ci evenimente naturale pe care oamenii neprofesioniști ai secolului întâi nu le-au înțeles, ei fiind proști și ignoranți.

Și învierea nu a fost menită să fie înțeleasă ca fapt care s-a întâmplat într-un plan fizic - noi fiind proști cu toți - ci a fost doar o învățătură divină plină de aplicații spirituale.

Mai scutiți-mă. De ce nu recunosc pur și simplu că sunt păgâni și lasă totul baltă?

4. Sunt tentat să spun că o biserică nu crede Biblia dacă nu învață toată Scriptura. Dar asta trebuie clarificat...

Nu toate Scripturile au aceeași valoare de hrană. Noul Testament este mai important pentru credincioși decât Vechiul. Evangheliile sunt mai importante decât epistolele. Epistola către Romani are o valoare mai mare decât orice altă epistolă. Și, în timp ce detaliile complicate ale construcției tabernacolului sau simbolismul hainelor preoțești oferă învățături minunate pentru poporul lui Dumnezeu, nimic din toate acestea nu este la fel de urgent precum Predica de pe Munte (Matei 5-7).

Pastorul care se ocupă de Noul Testament și de maturizarea istoriei lui Dumnezeu prin Vechiul Testament în timp ce predică puțin despre elementele profetice din Daniel, Ezechiel și Apocalipsa, are votul meu. Spun asta știind foarte bine că unii nu vor fi de acord. Cu siguranță au dreptul la poziția lor și eu respect asta. Rămâne de văzut dacă mă vor iubi (și pe cei care sunt de acord cu cele de mai sus) și ne vor arăta același respect.

Calviniștii cred Biblia. Arminienii cred Biblia. Ei doar nu sunt de acord cu înțelesul ei. Nu trebuie să confundăm niciodată diferențele de interpretare cu negarea Cuvântului.

Din când în când, atunci când o revistă online postează un articol de-al nostru despre un subiect controversat, unii critici vor sări ”McKeever nu crede Biblia”. Zilele trecute, unul spunea: ”McKeever trebuie să fie un pesimist la care i s-a acrit viața”. Zâmbesc la ambele afirmații. Nici unul dintre cei care au stat vreodată sub slujirea mea nu crede vreuna din acestea.

Ascultați predicarea mea și urmăriți-mi viața, apoi decideți-vă.

Sau, dacă doriți o comandă rapidă, întrebați-o pe soția mea sau pe copiii mei. Orice vor spune ei le puteți duce la bancă.

Notă: Materialul de mai sus a fost scris de Joe McKeever (foto alăturat) pe 4 noiembrie 2020 în CrossWalk.com, de unde a fost preluat și adaptat. El a fost ucenic al lui Isus Hristos pentru mai bine de 65 de ani, predică Evanghelia de peste 55 de ani și a scris și desenat pentru publicații creștine de mai bine de 45 de ani. El are blogul său la www.joemckeever.com. Dacă citați acest material în altă parte, vă rog să menționați că a fost preluat din Blogul Lumea cre(s)tină în care trăim. Mulțumesc. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.