sâmbătă, 1 august 2020

Lăcustele secularismului au transformat Occidentul în deșert valoric. Va fi nevoie de alfabetizare valorică...


Alfabetizarea valorică

În lumea post-Covid 19 va fi nevoie de alfabetizare valorică. Lăcustele secularismului au transformat Occidentul în deșert valoric, iar în era nouă în care intrăm va fi nevoie de alfabetizare valorică și de învățători care să-l alfabetizeze valoric. Cum și cine va alfabetiza valoric Occidentul?

La mijlocul lui iulie elita politică a Uniunii Europene ne-a spus că îi pasă de bunăstarea noastră materiala și pretinde să fi dovedit lucrul acesta alocând 750 de miliarde de euro pentru combaterea consecințelor economice impuse de pandemie. Intrăm, deci, în era postpandmie cu un sprijin financiar deloc neglijabil, chiar gigant, de fapt, dacă luăm în considerare miile de milioane de dolari pe care UE deja le-a alocat ori intenționează sa le aloce pentru relansarea economiei țărilor membre.

La sufletul nostru, însă, nu s-a gândit nimeni, dimensiunea morală fiind în întregime irelevantă pentru UE. Dimensiunea morală, însă, e cea mai importantă, una în care societatea trebuie să investească mai mult ca în orice pentru a supraviețui. Declinul virtuții i-a adus Romei antice colapsul, la fel Greciei antice și Egiptului antic. UE nu se poate sustrage acestei reguli a istoriei.

Ce impune alfabetizarea valorică? O relansare în spațiul public a unei conversații serioase și permanente despre importanța virtuții și a moralității în viața individuală și colectivă a societății.

Impune o renaștere valorică, morală și spirituală în fiecare dintre noi. La europarlamentare am lansat, ca tema principală a campaniei mele, importanța renașterii Europei, dar și a României, prin reînnoirea valorică a fiecăruia dintre noi. Renașterea Europei începe cu fiecare dintre noi, în fiecare dintre noi, înțelegând că fără reînnoire valorică personală nici Occidentul nu se va putea reînnoi valoric.

Nu anticipasem în prima jumătate a lui 2019 când am ales renașterea morală ca temă a campaniei mele că doar un an mai târziu acest subiect va căpăta o relevanță și importanta și mai mare. Renașterea morală e relevantă în reclădirea Europei și a lumii post-Covid 19.
Anarhia, pandemia, rescrierea istoriei, cancel culture, disprețul dovedit de elita politică din Bruxelles față de persoanele tradiționale și valorile noastre, ne-au afectat negativ, iar pe unii dintre noi i-au dezorientat. Reînnoirea minții e, deci, absolut necesară în noua era în care intrăm.

Cine va alfabetiza valoric noua lume post Covid 19? Fără îndoială cei care practica valorile, virtutea, moralitatea. Sper ca fiecare cititor care citește aceste rânduri să fie în această categorie și sa devină un învățător harnic al virtuții. E important să alfabetizăm valoric viitorul, adică generația tânără, în importanța familiei, în rostul căsătoriei naturale, în importanța moralității personale, a valorii vieții, de la concepție până la moarte naturală, a credinței în Dumnezeu, a creștinismului, a muncii și hărniciei, și în respingerea hedonismului și a decadenței morale.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.