După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

marți, 14 iulie 2020

Ideologia de gen – șansele domnului Iohannis la Curtea Constituțională


Sâmbătă v-am informat că dl Iohannis a contestat la Curtea Constituțională legea care interzice ideologia de gen. [Link: www.g4media.ro] Revin astăzi cu o analiză a șanselor.

Din punct de vedere politic, contestația dlui Iohannis este o greșeală. Ideologia de gen nu prezintă niciun avantaj, ci doar dezavantaje și consecințe grave pentru copii și adolescenți.

Consecințele vor implica costuri enorme. 90% dintre cei care își schimbă sexul o regretă. Mulți dintre ei se sinucid. În plus, o fată nu devine niciodată bărbat 100% prin schimbarea sexului biologic, iar un bărbat nu devine niciodată 100% femeie.

Persoanele care își schimbă sexul rămân singure, nu pot întreține relații cu persoanele de sex opus, nici de intimitate, nici sociale, nu se vor căsători niciodată, și nu vor avea copii niciodată. Pe cum îmbătrânesc, cu atât arată tot mai desfigurați și nenaturali. Cu cât îmbătrânesc, cu atât e nevoie de mai multă atenție medicală, dar și de terapie psihică.
Nu e greu de conchis, deci, că pasiunea cu care dl Iohannis urmărește să impună ideologia de gen în România e în întregime irațională. Nici o persoană rațională nu poate, de bună credință, facilita transformarea intenționată a vieții unor oameni în vieți mizerabile.
Din punct de vedere legal, cele șase raționamente propuse de dl Iohannis pentru neconstituționalitate nu mi se par convingătoare.
Primul e libertatea de conștiință, gândire și opinii. În opinia mea, acest argument e slab. E greu de priceput cum acesta ar putea fi cazul.
În al doilea rând, dl Iohannis susține că legea încalcă principiul egalității în fața legii. Nu pricep cum acesta ar putea fi cazul, deci intuiția îmi spune că acest argument va fi respins.
În al treilea rând, dl Iohannis zice că legea încalcă autonomia universitară. Probabil că acest argument va fi validat de Curtea Constituționala, dar numai la nivel universitar, nu la nivel preuniversitar.
În al patrulea rând, dl Iohannis susține că legea încalcă libertatea de expresie, un argument care probabil va fi validat de Curtea Constituțională la nivel universitar, dar nu la nivel preuniversitar.
Al cincilea argument este că interzicerea ideologiei de gen încalcă separarea puterilor în stat. Nu tocmai. Este un argument speculativ și, cred, va fi respins.

Ultimul argument propune că interzicerea ideologiei de gen contravine Convenției de la Istanbul. E singurul argument care mi se pare viabil. Faptul că e plasat chiar la finalul contestației, însă, denotă că avocații dlui Iohannis nu sunt chiar siguri că e un argument bun.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.