După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 29 iunie 2020

Onisim Botezatu 🔴 Dragoste aprinsă sau îndrăgostire oarbă?

Cine zice: „Îl cunosc” şi nu păzeşte poruncile Lui este un mincinos şi adevărul nu este în el. Dar cine păzeşte Cuvântul Lui, în el dragostea lui Dumnezeu a ajuns desăvârşită; prin aceasta ştim că suntem în El.
1 Ioan 2: 4,5

Care român ar afirma că nu îl cunoaște pe Dumnezeu? Nici unul! Dar, oare câți dintre aceștia împlinesc poruncile Lui? Wow! Deci dacă le încalcă sunt mincinoși? Da, așa spune sfântul Ioan inspirat de Duhul Sfânt. Acest creștin seamănă cu adolescenta de 15 ani care declară iubire eternă colegului de 14 ani și jumătate când sparg semințe în parc, dar ar mai îndrăgi vreo cinci, șase tipi, va mai avea vreo zece relații, apoi se va căsători cu cineva. Asta este dragostea puerilă, ce abundă în declarații egoiste și false. Iubirea vieții este doar una!
Creștinul care declară mecanic iubire eternă lui Dumnezeu, dar faptele sunt ale rușinii, „este un mincinos și adevărul nu locuiește în el”, spune Ioan. Astăzi are șansa schimbării, pentru mâine nu mai am garanții.
„Dar cine păzește cuvântul Lui, în el dragostea a ajuns desăvârșită”
Avem bisericile pline de „îndrăgostiți” de Hristos, dar care fac rușine Împărăției, prin dragostea nedesăvârșită. La începutul relației noastre, soția mă iubea, și mă iubea foarte mult, nu prea îi greșeam și îi era ușor, asemenea și eu. Acum, după zece ani de la nuntă, continui să o iubesc, chiar dacă mi-a greșit prin mărunțișuri de sute de ori. Dragostea se arată desăvârșită mai ales la ea, care continuă să mă iubească după sutele de mii de greșeli mărunte. Asta se numește dragoste desăvârșită!
De fapt suntem în proces de desăvârșire. (Mat 5:48) Voi fiţi dar desăvârşiţi, după cum şi Tatăl vostru cel ceresc este desăvârşit.
În gândirea lui Petre Țuțea: „Până la Hristos omul se mișca asimtotic la perfecțiune”, dar generozitatea Mântuitorului îl desăvârșește prin sacrificul Său suprem, prin actul credinței.

Concret. „Îndrăgostitul e impulsiv, reacționează la injurii, se răzbună, e desfrânat și libertin, urăște. În schimb creștinul matur, ca posesor al dragostei desăvârșite, întoarce obrazul celălalt, binecuvintează pe cel ce îl blastămă, iubește pe cel care îl urăște, face bine celui care și-a făcut un obicei de a-i face rău, el se aseamănă cu Hristos.
Fiți desăvârșiți! Să demonstrăm că dragostea lui Dumnezeu a ajuns desăvârșită în noi prin faptul că împlinim cu fidelitate ceea ce declarăm și declarăm ceea ce împlinim.
Onisim Botezatu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.