După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 27 mai 2020

Onisim Botezatu 🔴 Oameni răi. Muscă sau albină?

Căci în poporul Meu sunt oameni răi; ei pândesc ca păsărarul care întinde laţuri, întind curse şi prind oameni. Ieremia 5:26
Am să încep printr-o povestioară: „În fața unui zid se afla o muscă și o albină. Oare ce-o fi dincolo de zid? Se întrebau nedumerite acestea. Pentru a afla, zice albina, mergi să vezi. Pleacă musca, iar după ceva vreme se întoarce și zice: Vai, este extraordinar, e plin de mizerie, gunoaie, mirosuri, leșuri de animalee un paradis pentru mine. Nedumerită, albina zboară peste zid pentru a se convinge. După o perioadă oarecare se întoarce mirată: Nu știu dragă unde ai văzut tu atâtea chestii de care mi-ai spus. Eu am colindat toată zona și nu am văzut decât pomi, verdeață, tot felul de flori multicolore! Morala? Fiecare vede ce vrea. Caracterul fiecăruia alege să vadă ce dorește. Natura muștei va fi atrasă de gunoaie, iar natura albinei va fi fascinată de parfumul florilor.
Ieremio! Zice Dumnezeu. În popor sunt oameni răi, care pândesc așa cum păsărarul pândește lațul! Dureros, nu? Foarte dureros să știi că în poporul Domnului sunt oameni care au participat la mii de slujbe și au rămas tot oameni răi. Pe ei nu îi schimbă nimic: nici pandemia, nici boala, nici falimentul, nici Dumnezeu, nici chiar moartea. Pentru că ei nu vor să se schimbe.
13 indicii care te ajută să știi că ai de-a face cu un om rău:
1. Tot timpul e împotrivă. Nici nu te ascultă până la capăt, nu e curios de ce spui, se suprapune dialogului tău să își impună punctul lui de vedere.
2. Nu are nimic bun de zis. Când ia cuvântul, el critică, acuză, condamnă. Nu are apreciere, nu are complimente, la el totul ar trebui făcut altfel.
3. Privirea întunecată. Fugi de omul care nu are ochii la vedere! Că sunt în pământ, pe dealuri, pe lângă tine, el are ceva de ascuns: Răutate. Privirea călduroasă în ochi indică transparență, sinceritate, încredere.
4. El știe tot. Nu acceptă nici un consiliu, nu primește observații, nu se lasă înduplecat, el le știe pe toate, iar numai cum zice el este bine. Ignoră-l! Un om care nu se lasă învățat, nu va fi vrednic de a da învățături.
5. Fața curcubeu. Când este vânăt de ciudă, ba roșu de nervi, ba galben de invidie, ba negru de supărare, ba galben de frică, ba mov de răzbunare. Când aceste culori se schimbă brusc, ai în fața ta un om rău. Periculos, violent. Dă-i dreptate și fugi! Posibil să fie nebun.
6. Încordat. Omul rău nu poate fi relaxat. Toate grupele de mușchi lucrează la maxim. Mișcări bruște ale capului, pumnii strânși, bătaie din picioare, bătaie din palme, clipire obsesivă din ochi, maxilare încordate. Ei mor mai repede, asemenea câinilor foarte violenți și negri în cerul gurii, care trăiesc jumătate din viața unui câine blând.
7. Semnele îmbătrânirii premature. Părul sur( excepție moștenirea genetică), riduri proeminente, fața tăiată de gropi și șanțuri chiar, pe frunte și în jurul nasului, dinți foarte tociți de la scrâșnire. Răutatea este o boală care ucide.
8. Ocupă locuri marginale. Psihologic ei se declară împotrivă inclusiv prin locul pe care îl ocupă: pe margine, în spate, sub balcoane, pe lângă cuiere de haine, de unde pot observa tot. Arată prin aceasta lipsa de unificare cu întregul, e o formă de auto-excludere.
9. Te confruntă public. Un om cu bun simț, te cheamă deoparte, îți face observație în privat pentru că te respectă. Omul rău își va arăta lipsa de respect față de tine prin faptul că te atacă public. El nu urmărește disciplinarea ta, ci vrea să demonstreze altora ce știe el.
10. Respinge orice formă de autoritate. Acești oameni în general nu au un loc stabil, schimbă comunități, locuri de muncă, zone, chiar partenerul/a de viață. Răutatea înțeapă în toate direcțiile, iar omul rău nu poate fi stabil. Oricât de capabil ar poza nu poți avea încredere în el sub nici o formă.
11. Strică buna dispoziție. Dacă în anturaj cineva a câștigat simpatia, respectul, omul rău va avea grijă să atace personajul alfa, să îl confrunte și va strica toată buna dispoziție prin ironie, jignire, chiar atacuri verbale. El se va poziționa tot timpul contra. Și vor să prindă oameni. Așa spune Ieremia: ei întind curse și prind oameni. Asta înseamnă că au influență negativă, că fac pui. De regulă se înhaită cu oameni slab dotați intelectual, care le acceptă „filosofia”.
12. Nu fac performanțe. Neavând constanță, nu apucă să exceleze în nici un domeniu, iar în urma lor nu rămân realizări concrete. Tot ce reușesc să construiască pe termen scurt, strică imediat și părăsesc locul. Pentru ei renunțarea repetată nu constituie o problemă.

13. Nu sunt fericiți. Maurice Chevalier spunea: „Rar se întâmplă ca oamenii răi să fie fericiți. Se otrăvesc cu propria lor răutate”. Sunt frustrați, nemulțumiți, neliniștiți, agitați și nefericiți.
Dacă ai în apropiere oameni răi, cere lui Dumnezeu înțelepciune pentru a te păzi cum se cuvine. Și ei trebuie iubiți, dar nu ești obligat să aștepți reciprocitate. Pe omul rău iubește-l, iartă-l, tolerează-l, dar dacă poți evită orice formă de colaborare cu el. Te tulburi și nu ai nevoie de asta. Dacă ai răutate în tine, ai șanse, Dumnezeu te poate schimba, trebuie doar să vrei! Dacă nu vrei, nici Dumnezeu nu te mai poate schimba.
Nu trebuie să te prefaci, caracterul de muscă sau albină va dovedi prin acțiunile tale că ești rău. Nu trebuie nici să îți ascunzi răutatea că e mai periculos. Balzac spunea că „răutatea calculată este cea mai perfidă dintre toate răutățile”. Trebuie să ceri lui Dumnezeu schimbare prin căință și lacrimi. Aici nu vorbim de nevoia unei îndulciri comportamentale, e nevoie de metamorfoza(schimbare totală) operată de Dumnezeu. Vorbim despre detronarea diavolului de la cârma ființei și predarea minții în mâna lui Hristos.
Fiți buni, că bunătatea este o felie de caracter dumnezeiesc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.