După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

sâmbătă, 18 aprilie 2020

➡️ Ierusalim - orasul crucificării, îngropării şi învierii Domnului Isus Cristos


 Aboneaza-te la canalul nostru YouTube: | https://www.youtube.com/OxentiaTourism

… Paștele este sărbătoarea vieții și a speranței ...

Pe Muntele Măslinilor, undeva mai jos, aproape de Ierusalim, se află un loc tainic, ferit de zgomotul lumii, un loc ce adăpostește și ține în secret sute de mii de rugăciuni făcute de pelerinii acestui tărâm. Se numește Ghetsimani și aici, Fiul lui Dumnezeu a petrecut ceasuri în care, în agonie și cu durere, s-a rugat Tatălui Său ceresc pentru a fi îndepărtat paharul amar ce avea să-l bea.

Ghetsimani reprezintă începutul Calvarului, începutul durerii de a fi disprețuit și părăsit de oameni, chiar de cei care, cu numai câteva zile înainte îi cântau „ Osana Fiul lui David! Binecuvântat este Cel ce vine în Numele Domnului!” Atunci, în seara aceea, evreii se pregăteau de începutul sărbătorii Paștelor. Ghetsimani este începutul Paștelor noului legământ.

Dar să ne întoarcem pentru puțin timp în trecut. Paștele s-a sărbătorit pentru prima dată atunci când evreii  au părăsit Egiptul, fiind salvaţi din robia în care se aflau. Era la fel, o noapte în care, după îndemnurile lui Dumnezeu date lui Moise, ei au sacrificat un miel cu sângele căruia au uns ramele de lemn de la uşile caselor în care locuiau. În noaptea aceea, îngerul morţii trimis de Dumnezeu a omorât toţi întâii născuţi ce se aflau în Egipt și pe ale căror case nu exista semnul sângelui unui miel sacrificat. În noaptea aceea în casele israeliţilor nu a murit nimeni pentru că sângele mielului era garanţia luării în serios a avertismentului lui Dumnezeu de către credincioşi.

Ritualul acesta al sărbătorii Paştelui avea să prevestească ce se va întâmpla mai târziu, sacrificiul mielului simbolizând sacrificiul lui Isus care şi-a dat viaţa răstignit pe cruce.

Suferinţa lui Cristos, Mielul lui Dumnezeu,  începe în ziua de joi. El aranjase locul unde să se pregătească Paştele şi unde să mănânce împreună cu ucenicii Săi pentru ultima dată – era în Camera de sus -dorind astfel ca această ultimă cină împreună cu ucenicii săi să nu fie tulburată de nimeni, nici de mai marii Sanhedrinului și nici de soldații romani.Știa că este ultima Sa seară împreună cu ucenicii Săi, știa că urmau ore de durere, de agonie sufleteacă și de părăsire. Știa că în aceste ceasuri din urmă nimeni nu îi va sta aproape, ba chiar și ucenicii Săi, cei împreună cu care a înmulțit pâinile și au hrănit o mare mulțime de oameni, cei pe care i-a salvat din furtuna care s-a stârnit pe mare, cei care i-au promis că Îl vor urma până la moarte - vor fugi, se vor ascunde și vor nega că Îl cunosc.


Și totuși știind aceste lucruri nu a dat înapoi ci a mers cu hotărâre până la capăt pentru că moartea Sa făcea parte din planul măreț pe care El și Tatăl l-au întocmit împreună încă din veșnicie. | continuă să citești » »




 Website | www.oxentiatourism.ro


Cu aleasă prețuire,

Mihail Manole
Oxentia Tourism
️ +40.723.294.027
️ +40.746.675.313

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.