sâmbătă, 8 februarie 2020

Săptămâna Căsătoriei 💑 ZIUA 2: Căsătoria: Creată pentru iubire

Căsătoria dintre un bărbat și o femeie răspunde celui mai profund dor al inimii umane de dragoste și apartenență. Dorim să fim iubiți și să primim dragoste. Același lucru se poate spune despre viața de familie: într-o familie, copiii sunt primiți pentru a fi iubiți și pentru a iubi și ei la rândul lor.
În ciuda slăbiciunilor umane, cuplul căsătorit și familia sunt reflecții ale lui Dumnezeu care întruchipează trei persoane divine într-o comuniune de dragoste. În căsătorie, bărbatul și femeia devin „un singur trup” (Gen 2: 24), o comuniune a iubirii care generează o viață nouă. Într-un mod similar, familia umană devine o comuniune a iubirii prin schimbul de iubire -prin a oferi și a primi-  între membrii săi.
Căsătoria și viața de familie sunt școli de dragoste. Ele ne învață cum să ajungem la o comuniune a iubirii în contextul vieții de zi cu zi: plină de bucurii, sacrificii, încercări și speranțe. În toate acestea, iubirea este purificată și perfecționată, devine autentică și completă. Așa cum avem exemplul jertfei lui Hristos pe cruce, iubirea jertfește viața unuia pentru altul. Soții și membrii familiei sunt chemați să facă și ei fiecare la fel, în fiecare zi.
DE MEDITAT
Alegeți una sau mai multe întrebări asupra cărora să meditați împreună cu soțul/soția:
  1. Ce face ca dragostea unui bărbat și a unei femei să fie unică, în special în cadrul relației conjugale? Ce face ca dragostea membrilor de familie să devină o comuniune de persoane?
  2. Cum sunt școlile noastre de dragoste din căsătorie și familie? În calitate de cuplu și familie, demonstrăm o comuniune de dragoste care este altruistă, pură și sacrificială?
  3. Ca și cuplu, cum ne bazăm pe Dumnezeu pentru a ne ajuta în momente de provocare și dificultate?
Samy Tuțac

Vezi și:

💑 Săptămâna Căsătoriei ☗ Tabără virtuală pentru cei căsătoriți...

Săptămâna Căsătoriei 💑 ZIUA 1: Căsătoria: Creată de Dumnezeu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.