După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 6 februarie 2020

Nici musulmanii nu mai sunt ce au fost! Pakistan extinde schema de asigurări de sănătate, pentru a cuprinde, în premieră, și persoanele transsexuale


Pakistan a extins schema guvernamentala de asigurari de sanatate, pentru a cuprinde, in premiera, si persoanele transsexuale, intr-un demers a carui menire este de a elimina discriminarea in ceea ce priveste accesul la ingrijirea medicala.

Astfel, toate persoanele care se identifica drept transgender sunt eligibile acum pentru tratament medical, inclusiv chirurgie reconstructiva, schema guvernamentala de asigurari de sanatate fiind reconfigurata pentru a permite si comunitatilor sarace si marginalizate din Pakistan sa aiba acces la asistenta medicala, informeaza Reuters.

Premierul Imran KHAN sustine ca guvernul "isi asuma responsabilitatea" pentru persoanele transsexuale, care spun ca le este refuzat constant accesul la servicii medicale si ca sunt hartuite si/sau batjocorite atat de personalul medical, cat si de pacienti. "Este un program important de a oferi asigurare de sanatate nu doar persoanelor cu venituri mici, ci si celor din sectiuni vulnerabile ale societatii, inclusiv... persoanelor transgender. Orice persoana care se identifica drept transgender este eligibila pentru acest program de asigurari de sanatate", spune Zafar MIRZA - Asistent Special al premierului.

Programul are o limita anuala de 4.670 de dolari pentru tratamentul tuturor bolilor, inclusiv boli de inima si cancer, arata Zafar MIRZA, si face parte dintr-o schema de asigurari deja existenta care ofera carduri de sanatate tuturor persoanelor care castiga mai putin de 2 dolari/zi - persoanele transgender nu trebuie sa faca dovada veniturilor. Reuters noteaza ca acest program este cel mai recent pas pentru a combate excluderea sociala a persoanelor transsexuale intr-o tara conservatoare, cu majoritate musulmana...

Comunitatea transgender din Pakistan a fost recunoscuta oficial in 2009, cand Curtea Suprema i-a oferit drepturi egale. Recensamantul din 2017, realizat in premiera pentru aceasta comunitate, a aratat 10.418 de persoane transgender la o populatie totala de aproximativ 207 milioane, insa organizatiile caritabile sustin ca numarul persoanelor transsexuale este de cel putin 500.000. Zehrish KAHN - Project Manager, Gender Interactive Alliance -, spune, pentru sursa citata, ca extinderea schemei de asigurari de sanatate este binevenita, dar ca mai e mult de munca pana la a oferi acces egal la ingrijire medicala.



▲ ▲ ▲ TOPUL celor mai citite articole din ultima săptămână (selecție automată) la momentul publicării articolului de mai sus:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.