După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

vineri, 11 octombrie 2019

Peter Costea 🔴 „Suntem o generație desfrânată”

Acestea sunt câteva dintre cuvintele care mi-au rămas în minte dintr-o discuție avută în România luna trecută cu o tânără, mamă a doi băieți, cel mai mic fiind de doar câteva săptămâni ori luni,mama fiind în concediu de maternitate.
Cu luni în urmă această tânără mamă mi-a scris de mai multe ori privind explozia promiscuității online în România. Dorea să poate face ceva pentru a preveni extinderea acestui flagel. I-am răspuns și în final am sunat-o. Am avut o discuție destul de lungă, din care am înțeles gravitatea promiscuității online, dar și îngrijorările părinților privind acest aspect toxic al societății românești.
Tânăra îmi spunea că e îngrijorată de viitorul copiilor ei și că nu dorește ca băieții ei, având acces la internet, să învețe din ceea ce văd și citesc online despre femei și să trateze tinerele cu lipsă de respect.
Dar un comentariu al tinerei mi-a rămas adânc întipărit în minte. Parafrazez: „Părinții noștri au trăit sub tirania comunistă. Le-au lipsit multe lucruri, atât materiale, cât și libertatea. Când le-a ajuns cuțitul la os, s-au răsculat și și-au dobândit libertatea, atât a lor, dar și a noastră, a copiilor lor”.
„Generația mea, spunea tânăra mamă, a trăit în libertate, dar nu ne-a învățat nimeni cum să trăim în libertate și cu responsabilitate. Părinții noștri nu au știut nici ei și nu au putut să ne învețe. Generația de după 1989 a avut tot ceea ce părinții lor nu au avut. Am devenit o generație prosperă, dar și protestatară. Dacă nu ne convine ceva ori ni se spune că în viață există și limite, ieșim în stradă. Ne-am îndepărtat de valorile părinților și bunicilor noștri, de tradiție și moralitate. Am devenit, spunea ea, o „generație desfrânată”.

Ascultam cu multă atenție la cuvintele tinerei mame și simțeam îngrijorarea ei pentru viitorul moral al copiilor ei, dar și al întregii Românii și a națiunii noastre. Cuvintele acestei tinere mi-au adus în minte și comentariul unei mame tinere din Sibiu, mamă a doi băieți, care căuta să fie cât mai mult acasă ca să prevină accesul băieților ei la internet, tot din motive similare.
Nu vreau să fiu înțeles greșit: nu acuz și nu judec generația tânără. Dimpotrivă, simt compasiune și afecțiune deosebită pentru generația tânără. Generația tânără a devenit o victimă a revoluției sexuale cu toate doctrinele și manifestările ei anti-valori, care bântuie în Europa de mai bine de jumătate de secol. O victimă a secularismului, a neo-marxismului, a materialismului și a nihilismului.
Generația aceasta trebuie adusă acasă valoric, asemenea tânărului din pilda Fiului Risipitor. Generația mea are obligația să o facă. Să încerce. Să convingă. Să nu stea nepăsătoare. Bunăstarea noastră depinde de bunăstarea lor, iar viitorul nostru de al lor.

În acest context e bine să punem lucrurile în perspectivă. Purtăm vinovăția pentru degradarea valorilor. Generația adultă și a celor dinaintea lor a dus Europa la degradarea morală în care se află astăzi. Tinerii sunt nu doar victimele și prizonierii, dar și consumatorii promiscuității pe care generațiile de dinaintea lor a cauzat-o.

Peter Costea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.