După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 28 octombrie 2019

Mana de Luni: Robert J. Tamasy 🔴 SĂ DAI CE AI MAI BUN PENTRU CEA MAI REA SLUJBĂ

Care este cea mai rea slujbă pe care ai avut-o? Înțeleg că „rea” poate însemna lucruri diferite pentru oameni diferite persoane, dar cu toții cred că ne putem gândi la un anumit loc de muncă – sau două – pe care pur și simplu le urâm. Pentru mine au fost câteva slujbe ca agent de vânzări cu comisioane, unde am lucrat pentru scurt timp; foarte scurt timp – câte două, trei zile pentru fiecare. Prima slujbă a fost să stabilesc întâlniri cu clienții ca să le vând aspiratoare; o alta a fost să merg din ușă în ușă și să vând enciclopedii.

Cred că vă dați seama că amândouă slujbele au fost cu ani în urmă, deoarece cred că vânzarea din ușă în ușă este interzisă acum din motive de securitate, precum și din cauză că acum se pot face cumpărături prin internet. Și cine mai cumpără acum enciclopedii? Având Google și celelalte motoare de căutare, informația este, practic, la „degetul mic”. De ce să ne aglomerăm casa cu volume întregi, grele și costisitoare?

Ideea este că am detestat aceste două locuri de muncă, în primul rând pentru că eu nu sunt făcut pentru vânzări. Fiind introvertit, ideea că ar trebui să îmi câștig existența încercând să vând unor străini lucruri pe care nici nu le vor și de care nici nu au nevoie, nu avea absolut nicio atracție pentru mine. De cealaltă parte, persoanelor care sunt extrovertite, cu abilități de vânzare și care caută mereu oportunități de a câștiga niște bani din vânzări, sunt convins că le-ar fi plăcut slujba pe care eu o uram.

Dar ce faci atunci când ai de făcut o muncă fără pic de frumusețe sau entuziasm? Am auzit recent despre cineva a cărui slujbă era curățarea toaletelor publice. Vă garantez că nimeni nu crește sau merge la facultate având în minte ca scop ocuparea unui astfel de loc de muncă. Însă acest bărbat a afirmat că deși nu și-ar descrie slujba ca fiind una „plăcută”, el totuși se bucură de ea, deoarece el își începe fiecare zi cu dorința de Îl onora pe Dumnezeu prin modul cum își duce la îndeplinire responsabilitățile.

Când am auzit această relatare m-am gândit la urmașii Domnului Isus din cetatea antică Colose. Mulți dintre ei aveau slujbe care erau mondene. Pentru unii dintre ei, aceasta însemna să curețe grajdurile cailor. Vă puteți imagina ce însemna să vă petreceți ziua dând cu lopata bălegar și dând la o parte paiele murdare? Cu toate acestea, apostolul Pavel le-a scris o scrisoare de încurajare acestor credincioși zicându-le: „Şi orice faceţi, cu cuvântul sau cu fapta, să faceţi totul în Numele Domnului Isus, şi mulţumiţi, prin El, lui Dumnezeu Tatăl... Robilor, ascultaţi în toate lucrurile pe stăpânii voştri pământeşti; nu numai când sunteţi sub ochii lor, ca cei ce caută să placă oamenilor, ci cu curăţie de inimă, ca unii care vă temeţi de Domnul. Orice faceţi, să faceţi din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni, ca unii care ştiţi că veţi primi de la Domnul răsplata moştenirii. Voi slujiţi Domnului Hristos.” (Coloseni 3:17, 22-24).

Este umilitor să te gândești la aceste lucruri, mai ales dacă noi avem locuri de muncă ce ne plac și totuși cârtim. Cum putem face ceea ce ne îndeamnă Pavel, ca urmași ai lui Hristos? Pasajul ne dă câteva indicii:

Să ne străduim să reflectăm caracterul lui Hristos. „În Numele Domnului Isus” înseamnă să ne îndeplinim munca în moduri care să reflecte un caracter evlavios – ca și cum Isus Hristos ar face acea muncă. Cu mulți ani în urmă se tot repeta întrebarea „Ce ar face Isus în locul meu?”, iar pe măsură ce abordăm slujba noastră, cred că este o întrebare bună pe care să ne-o adresăm fiecare.

Inimile noastre trebuie să fie cum trebuie. Una este să afișăm niște aparențe atunci când știm că cineva ne urmărește la muncă. Dar cum ne comportăm atunci când credem că nu ne vede nimeni? Chiar atunci când șefii noștri nu sunt prezenți, avem încredere că Dumnezeu care este omniscient este acolo și dorește să Îi aducem onoare.

Vom fi răsplătiți. Nu avem nicio asigurare că cineva va observa munca excelentă pe care o facem noi, dar avem promisiunea lui Dumnezeu că El cu siguranță observă și ne va răsplăti perseverența și credincioșia noastră.


Întrebări pentru discuții

1.     Care a fost cea mai rea slujbă pe care ai avut-o? De ce ți s-a părut atât de rea?


2.     Cum se poate ca unii oameni să considere un anumit tip de slujbă ca fiind plăcut și satisfăcător, în timp ce alții îl detestă și ar alege să facă orice altceva în afară de acea slujbă? 


3.     Ce părere aveți despre acele persoane care par că muncesc cu toată inima și cu zel atunci când știu că sunt urmăriți, dar își scad productivitatea sau nu fac aproape nimic atunci când simt că nu usnt văzuți și evaluați?


4.   Cum ați explica expresia să munciți „ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni”? Asta înseamnă să nu ne pese deloc de șefii noștri și „stăpânii” pământești? Credeți că a lucra pentru Domnul înseamnă să ne scădem standardele – sau înseamnă să ne stabilim un standard și mai înalt? Explicați răspunsul.

NOTĂ: Pentru aprofundarea subiectului puteți lua în considerare și următoarele texte biblice: Proverbe 12:24, 18:9; 22:29; 1 Corinteni 15:58; Galateni 6:9-10; Efeseni 6:5-9.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.