După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 21 octombrie 2019

Mana de Luni: Jim Mathis 🔴 REFUZÂND SĂ LĂSĂM FRICA SĂ NE DOBOARE

Președintele american Franklin D. Roosevelt a spus următoarele cuvinte care au devenit faimoase: „Singurul lucru de care trebuie să ne fie frică este frica însăși”. Este interesant că Biblia folosește propoziții ca „Nu te teme” sau „Nu vă fie frică” mai mult ca oricare alte propoziții. Frica poate fi un motivator, dar deseori ea devine de-motivator. Poate să ne determine să ne mișcăm sau poate să ne paralizeze și să nu mai facem nimic. O acțiune rațională rezultă atunci când dăm la o parte frica și acționăm într-un mod bine calculat și pragmatic.

Universitatea Chapman din Orange, California, a făcut un sondaj de opinie întrebându-i pe câțiva americani care sunt cele mai mari frici ale lor. Eu am presupus că vor fi de genul vorbitul în public, sau nesiguranța financiară sau poate moartea. Așa că, rezultatele au fost un pic surprinzătoare. Doar două dintre primele 10 motive de frică au legătură cu aspecte financiare; cinci dintre cele 10 lucruri de care ne temem cel mai mult au de a face cu chestiuni din mediul înconjurător.

Moartea nu a ajuns nici măcar în top 10! Am auzit un vorbitor comentând despre acest sondaj, spunând că aceste probleme legate de mediul înconjurător nu sunt temeri fondate. Ca și cum doar frica de moarte sau frica de cancer sau alte boli ar fi fost temeri reale, dând la o parte poluarea și mediul înconjurător ca fiind nedemne de preocuparea noastră.

Eu, personal, am fost foarte încurajat de acest sondaj, deoarece îmi spune mie că oamenii nu se tem de lucrurile pe care unii politicieni sau Mass-media ne spun că ar trebui să ne temem, ci văd imaginea de ansamblu. Conform acestui sondaj, trei cei mai mari factori cauzatori de temeri sunt educația slabă; talk-showurile de la Radio și de la TV; emisiunile despre crime de la TV. Toate acestea, se pare că sunt cauza pentru care oamenilor le este frică de criminalitate, imigrație și dezastre naturale. Dacă nu vrei să îți mai fie frică, închideți televizorul și mergeți la bibliotecă.

Este ușor să fii prins în capcana fricii zilnice. O putem numi „tirania urgentului”. Este nevoie de disciplină  să rămâi concentrat pe imaginea de ansamblu. Mereu vorbesc cu soția mea despre planurile noastre de peste cinci ani: Unde vrem să fim și ce vrem să facem peste cinci ani? Având acestea în minte, ne întrebăm ce trebuie să facem astăzi ca sp ajungem acolo? Iată câteva lucruri pe care le învață Scriptura pentru a nu ne teme:

Să ne amintim că nu suntem singuri. Atunci când ne gândim să facem față la provocările și problemele vieții singuri, putem să ne amintim că Dumnezeu ne promite că este cu noi. „Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijinesc cu dreapta Mea biruitoare.” (Isaia 41:10).

Să ne amintim cât suntem de prețuiți. Dumnezeu pune valoare pe tot ceea ce a creat, dar cea mai mare valoare, de departe, este pusă pe om. Datorită acestui lucru, putem avea încredere în călăuzirea și grija Lui. „Nu vă temeţi de cei ce ucid trupul, dar care nu pot ucide sufletul; ci temeţi-vă mai degrabă de Cel ce poate să piardă şi sufletul şi trupul în gheenă. Nu se vând oare două vrăbii la un ban? Totuş, nici una din ele nu cade pe pământ fără voia Tatălui vostru... Deci să nu vă temeţi; voi sunteţi mai de preţ decât multe vrăbii.” (Matei 10:28-31).

Să ne amintim de Planul lui Dumnezeu. Când simțim că ne e teamă de viitor, să avem siguranța că Dumnezeu are Planul Său pentru noi și Îl va împlini. „Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde.” (Ieremia 29:11).

Atunci când Roosevelt a vorbit despre frica de frică, a vrut să spună să nu intrăm în panică. Să nu îi lăsăm pe aceia care vor să răspândească frica să ne influențeze. Trebuie să ne întoarcem la muncă, concentrându-ne pe lucrurile pe care le putem controla și afecta, în loc să ne îngrijorăm de lucruri pe care nu le putem controla. Deci, să ne încredem în Dumnezeu, care este în control.



Întrebări pentru discuții

1.     Care sunt câteva lucruri care vă provoacă frică și îngrijorare?


2.     Câte dintre aceste lucruri care de care vă este teamă puteți să le controlați? Care este folosul îngrijorării pentru lucruri pe care nu le putem controla?


3.     Atunci când vă este teamă, vă întoarceți spre Dumnezeu și puneți în Mâna Lui grijile dumneavoastră? De ce? De ce nu?


4.   Care dintre promisiunile citate mai sus este mai semnificativă pentru dumneavoastră sau de ajutor pentru învingerea temerilor care par că ne copleșesc? Explicați răspunsul.


NOTĂ: Pentru aprofundarea subiectului, puteți lua în considerare și următoarele texte biblice: Iosua 1:6-9; 1 Împărați 2:3; 1 Cronici 22:12-13; Isaia 43:1-7; Luca 12:32; 1 Ioan 4:12,18.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.