Deschiderea Muzeului Bibliei, ediția a II a, a avut loc, marți 17 septembrie, de la ora 18.00, la Bastionul Theresia din cadrul Muzeului Banatului, în organizarea Asociației Renaşterea Familiei, în colaborare cu Consiliul Județean Timiș şi Mitropolia Banatului.
”Am ajuns la cea de-a doua ediție din câteva considerente. Primul dintre ele este faptul că prima ediție a avut un mare succes. Au venit 7.000 de oameni și au vizitat expoziția. Al doilea considerent este faptul că domnul Călin Dobra a precizat că ar trebui ca evenimentul să fie introdus în Agenda culturală a CJT. Prima ediție a fost făcută din fonduri proprii, aceasta a doua ediție este cofinanțară de CJT. Le mulțumesc! Al treilea motiv este faptul că eu am adunat alte exemplare ale Bibliei și am vrut să le aduc aici în muzeu să le arăt oamenilor. Am avut invitații de la Oradea, Suceava, Chișinău, Constanța și din București, să merg să deschis muzeul, dar a apărut posibilitatea de a organiza evenimentul tot aici la Bastionul Theresia. Sala este disponibilă pentru două săptămâni. Ruxandra Adam a fost impresionată de prima ediție a fost de acord să facem și a doua ediție tot la bastion”, a spus pastorul Ionel Tuțac, preşedintele Asociației Renaşterea Familiei.
”Biblia este cea mai contestată și mai venerată nu este o carte, ci o colecție de cărți sfinte, dar care ne aduce în atenție începutul creației acestei lumi văzute, dar și al celei nevăzute. Ne arată și istoria poporului evreu și ni-L arată pe Isus Hristos ca model de iubire și de iertare, pentru fiecare dintre noi. Mitropolia Banatului, ca partener al evenimentului, a adus la Muzeul Bibliei câteva cărți de o valoare inestimabilă: Cazania lui Vaarlam – Cartea românească de învățătură de la 1643. Este printre primele cărți care a încercat să traducă Biblia în limba română. Noul Testament de la Bălgrad (Alba Iulia) din 1648, Biblia de la București, prima ediție integrală în limba română, a lui Șerban Cantacuzino – cea mai importantă lucrare scrisă vreodată în limba română. Am mai adus două lucrări foarte importante. Noul Testament de la 1925 și un exemplar al Bibliei în limba română revizuită din 1982, care a apărut sub coordonarea preafericituiui părinte Iustin Moisescu”, a explicat preotul Zaharia Pereș, consilier cultural în cadrul Mitropoliei Banatului.
Gh. M.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.