După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 5 august 2019

Mana de Luni: Rick Boxx 🔴 Este timpul pentru un "restart"?

Un an calendaristic are 12 luni, dar în timpul lunilor de vară mulți dintre noi experimentează o schimbare majoră în cerințele și programul de la locul de muncă. Deseori cei implicați în diverse afaceri se confruntă cu faptul că angajații sunt distrași de copiii lor care sunt în vacanța de vară. Mulți dintre muncitori deja așteaptă concediul pentru mult dorita odihnă și relaxare. Oricum ar fi, au parte de o pauză de la cerințele zilnice de la muncă.

În unele culturi, cum ar fi Europa, în timpul verii angajații pot să își ia pauze prelungite de la rutina zilnică de la muncă. Iar afacerile obișnuite scad, sau chiar se opresc. Odată cu această scădere a pasului și a ritmului de muncă, echipele de afaceri au oameni mai puțini, pentru o perioadă. Apoi, întrebarea este cum să folosești timpul puțin în mod eficient.

În general, încheierea unui an școlar sau perioada de concedii poate însemna o ocazie potrivită pentru un restart.  Aceasta poate însemna întâlniri cu angajații, atât cât sunt disponibili, și împărtășirea viziunii pentru următoarele luni. Devine un timp pentru re-energizare si refocalizare pentru echipă. Aceste perioade de funcționare „pe minim” pot să devină la fel de importante ca perioadele de maximă producție.

Oportunitatea aceasta de a îi reaminti echipei de ce este acolo poate să ajute organizația pentru a fi mai productiv pe viitor. Biblia oferă o descriere oarecum amuzantă a unor oameni care nu se puteau concentra pe activitatea lor: „Unii strigau una, alţii alta, căci adunarea era în învălmăşală şi cei mai mulţi nici nu ştiau pentru ce se adunaseră.” (Fapte 19:32). Deși contextul nu este unul despre oameni de afaceri, însă ar putea fi o descriere a unei echipe de oameni dintr-o corporație care au devenit atât de ocupați, încât au uitat misiunea și scopul lor.

Există tentația de a fi ocupat de dragul de a fi ocupat. Aceasta ne duce cu gândul la o imagine cu un șef care intră în birou strigând: „Nu stați degeaba! Faceți ceva! Chiar dacă e greșit, dar faceți!”. Din păcate, această atitudine poate rezulta în risipă de efort și energie, și lipsă de productivitate.

La fel cum spune și un pasaj din Vechiul Testament, „Toate îşi au vremea lor, şi fiecare lucru de sub ceruri îşi are ceasul lui... săditul îşi are vremea lui, şi smulgerea celor sădite îşi are vremea ei... dărîmarea îşi are vremea ei, şi zidirea îşi are vremea ei... ruptul îşi are vremea lui, şi cusutul îşi are vremea lui... tăcerea îşi are vremea ei, şi vorbirea îşi are vremea ei” (Eclesiastul 3:1-7). Este un timp pentru a merge înainte – și ar trebui să fie un timp pentru a lua o pauză și de a reanaliza unde am ajuns și unde sperăm să ajungem.

Vedem această temă, a reînceputului, des întâlnită în Biblie. De exemplu, după ce, timp de mai mulți ani, Noe a construit o corabie și apoi au trecut prin potop, Noe a avut nevoie de un restart. Și vedem cum îl primește în Geneza 9:1 „Dumnezeu a binecuvântat pe Noe şi pe fiii săi şi le-a zis: „Creşteţi, înmulţiţi-vă şi umpleţi pământul.” Aceasta a însemnat efectiv restart-ul întregii omeniri.

Poate că organizația din care faceți parte nu a trecut printr-un potop – sau vreo calamitate majoră – însă o pauză în munca obișnuită este binevenită. Dacă simțiți că este timpul pentru un restart – nu așteptați. Planifică o întâlnire chiar astăzi! Analizați întrebări cum ar fi: „De ce suntem aici?” și „Încotro ne îndreptăm?”.



Întrebări pentru discuții

1.     În organizația unde lucrați se întâmplă să treceți prin perioade ale anului când angajații sunt deconectați de la muncă și ocupați cu vacanțe și concedii sau muncitori care își schimbă programul pentru a sta cu copiii acasă pentru că sunt în vacanță? Cum răspundeți în mod normal la aceste lucruri?


2.     În opinia dumneavoastră, care este valoarea unui „restart”, a unei perioade în care toate încetinesc și se reevaluează munca depusă și planurile viitoare?


3.     Ați experimentat vreodată ceva similar cu ce este descris în Biblie, unde oamenii erau confuzi, până în punctul în care „nici nu ştiau pentru ce se adunaseră”? Dacă da, cum v-ați simțit atunci?


4.   Dacă considerați că este timpul pentru un restart în afacerea dumneavoastră – sau chiar în viața personală – cum credeți că veți face asta?


NOTĂ: Pentru aprofundarea subiectului puteți lua în considerare și următoarele texte biblice: Proverbe 10:4-5, 12:27, 14:23; Eclesiastul 3:17,22; Fapte 21:34; Efeseni 5:15-17.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.